Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
4 oktober 2012
Themamiddag: Integriteit in uitvoering
De NEPROM organiseert op maandag 12 november de themamiddag 'Integriteit in uitvoering – over gedrag en cultuur', bedoeld voor compliance officers werkzaam bij NEPROM-leden.

De NEPROM organiseert op maandag 12 november in Voorburg de themamiddag 'Integriteit in uitvoering – Over gedrag en cultuur' gericht op compliance officers (of andere functionarissen met integriteit in hun portefeuille) die werkzaam zijn bij NEPROM-leden. 

Er zijn al aanmeldingen van onder meer Synchroon, ING Real Estate Development, Provast, Koopmans, Amvest, Rabo Vastgoed, FGH, ASR Vastgoed Ontwikkeling, Blauwhoed, Bouwfonds, AM, FGH Bank, Stadgenoot en Bouwinvest REIM. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Integriteit staat bij de NEPROM hoog op de agenda. Ten behoeve van onze leden willen wij vraagstukken rondom integriteit en compliance in perspectief plaatsen en een platform bieden om over uitvoering van integriteit in de dagelijkse werkpraktijk van gedachten te wisselen. Compliance officers spelen in organisaties een belangrijke rol als het gaat om integriteit. Na een aantal eerdere bijeenkomsten organiseren we op 12 november een themamiddag over gedrag en cultuur. Dit doen we met twee deskundige gastsprekers die een inleiding verzorgen. De heer dr. Edgar Karssing (European Institute for Business Ethics / Nyenrode Business University) zal de bijeenkomst openen met een inleiding over de compliance officer en cultuurverandering. Als tweede gastspreker zal de heer dr. Kilian W. Wawoe (Vrije Universiteit Amsterdam) een verhaal houden over de effecten van beloningsbeleid op integer gedrag. Naast inleidingen van deze sprekers is er volop ruimte voor vragen, discussie en uitwisseling van ervaringen. Gert Nijland (Bouwfonds Ontwikkeling) verzorgt op basis van zijn praktijkervaring de aftrap bij de slotdiscussie over integriteit, gedrag en cultuur in de praktijk, en leidt het gesprek.

Programma
13.30 uur Ontvangst met koffie/thee
13.45 uur Welkom en inleiding op het thema
14.00 uur De compliance officer en cultuurverandering. Inleiding door de heer dr. Edgar Karssing (European Institute for Business Ethics / Nyenrode Business University). Aansluitend gespreksronde met ruimte voor vragen en discussie.
15.00 uur Pauze
15.30 uur De effecten van beloningsbeleid op integer gedrag. Inleiding door de heer dr. Kilian W. Wawoe (VU Amsterdam). Aansluitend gespreksronde met ruimte voor vragen en discussie.
16.30 uur Integriteit in uitvoering – over gedrag en cultuur in de praktijk. Slotdiscussie en uitwisseling van praktijkervaringen tussen deelnemers en sprekers onder leiding van Gert Nijland (Bouwfonds Ontwikkeling). 
17.00 uur Afsluiting en aansluitend borrel

De sprekers
Dr. Edgar Karssing is verbonden aan het European Institute for Business Ethics (EIBE), Programma Directeur van de Publieke sector MBA, en voorzitter van de Examencommissie van Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast adviseert hij organisaties over het managen van integriteit, waartoe ook het ontwikkelen van gedragscodes behoort. Zijn interesse ligt op het gebied van integriteit en integriteitsmanagement (wat werkt en wat niet), zowel in de private als publieke sector. Hij publiceert geregeld over integriteit, morele competentie en filosofie in de praktijk. Hij won de nationale compliance award 2010 en is (met Andre Nijhof en anderen) de schrijver van het boek ‘En nu doorpakken! Gedragsverandering in de Nederlandse bouwsector’.

Dr. Kilian W. Wawoe was tot zijn vertrek bij de ABN-AMRO Bank in 2010 werkzaam in verschillende Human Resources functies in o.a. Nederland, België, Monaco en India. Thans is hij werkzaam als part-time docent Human Resources management aan de Vrije Universiteit Amsterdam en daarnaast consultant en public speaker. Hij is bekend van zijn boek ‘Bonus. Een bankier vertelt’.

Wanneer en waar
Maandag 12 november 13.30-17.00 uur, NEPROM, Huize Middenburg, Westeinde 28, Voorburg.

Aanmelden
NEPROM-leden zijn van harte uitgenodigd om de sessies kostenloos bij te wonen. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen te sturen naar Renske Wiese o.v.v. Aanmelding themamiddag gedrag en cultuur.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/integriteit-cultuur.jpg

Tags