Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
12 januari 2016
Tijdelijke huurcontracten mogelijk gemaakt
Het wetsvoorstel Doorstroming huurmarkt 2015 is in behandeling genomen door de Kamer. Prijs en kwaliteit van een corporatiewoning kunnen hiermee beter op elkaar afgestemd worden.
Het wetsvoorstel Doorstroming huurmarkt 2015 is in behandeling genomen door de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel zorgt ervoor dat de prijs en de kwaliteit van een gereguleerde corporatiewoning beter op elkaar afgestemd kunnen worden.

Er is binnen het voorstel ruimte voor een corporatie om per woning een individuele huurverhoging door te voeren; binnen bepaalde kaders en met een bepaald maximum. Dit bevordert de doorstroming op de woningmarkt. Daarnaast worden de doelgroepen verruimd waarvoor een tijdelijk huurcontract mogelijk is. Dat is straks ook mogelijk voor promovendi, grote gezinnen en jongeren.

Nieuw is de mogelijkheid van een huurcontract van maximaal een jaar dat na de afgesproken termijn van rechtswege eindigt. Daarnaast wordt in het voorstel uitvoering gegeven aan het Bestuursakkoord Verhoogde Asielinstroom. Een contract van maximaal vijf jaar voor onzelfstandige woonruimte wordt mogelijk gemaakt. Nadat de (subsidie)periode afgelopen is, kan de woning ‘omgezet’ worden in een reguliere sociale huurwoning.

De NEPROM is content met de ruimte, flexibiliteit en de stimulans tot doorstroming die dit voorstel biedt. Meer informatie of vragen? Neem contact op met Nicolette Zandvliet (070 - 337 0335). 


Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van het belangrijkste NEPROM-nieuws? Meld u dan aan voor de tweewekelijkse NEPROM Update.
https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/te-huur2.jpg

Tags