Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/logos/timpaan%20logo.jpg
Nieuws
5 april 2017
Timpaan toegetreden tot NEPROM
De NEPROM, vereniging van projectontwikkelaars verwelkomt Timpaan als nieuw lid. Met deze middelgrote ontwikkelaar die actief is in de Randstad en omgeving versterkt de NEPROM haar ledennetwerk.

De NEPROM, vereniging van projectontwikkelaars verwelkomt Timpaan als nieuw lid. Met deze middelgrote ontwikkelaar die actief is in de Randstad en omgeving versterkt de NEPROM haar ledennetwerk. De passie voor en het professioneel beoefenen van het vak projectontwikkeling is wat de leden van de NEPROM bindt.

In de ontwikkelwereld neemt Timpaan een bijzondere positie in. De aandelen zijn in handen van de Stichting Timpaan. Hierdoor kan Timpaan opereren als een maatschappelijke onderneming. Zo hoeven de winsten niet aan aandeelhouders te worden uitgekeerd. Deze gaan naar de Stichting en kunnen worden aangewend voor bijvoorbeeld meer kwaliteit of voor maatschappelijke doelen. Eén van deze maatschappelijke doelen is het realiseren van betaalbare, kwalitatief hoogwaardige en vooral gezonde woningen voor starters, senioren, minder validen en mensen met een zorgindicatie.

Directeur Ingeborg de Jong van Timpaan: ‘Wij geloven dat wonen naar je zin bijdraagt aan de kwaliteit van het leven en dat iedereen in onze maatschappij daar recht op heeft. Het bundelen van onze kennis en vaardigheden met oog voor een gezonde en duurzame leefomgeving helpt ons projecten te ontwikkelen die betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig zijn voor iedereen. Ook voor starters, senioren, minder validen en mensen met een zorgindicatie, zodat een ieder naar zijn en/ of haar zin kan wonen. Zoals in ons nieuwe, zeer betaalbare woningconcept: de Smartwoning. Met een EPC van bijna 0, om te vormen naar nul-op-de-meter (NOM), geschikt voor éénpersoonshuishoudens, waaronder senioren, want met voldoende breedte om een slaap- en badkamer op de begane grond te realiseren. De Smartwoning heeft een veranda, net als bij de Timpaan Verandawoning, die reeds in veel gemeenten is gebouwd en die binnenkort ook in de projecten Nieuw Waard in Heerhugowaard en in De Veense Poort in Veenendaal te bewonderen valt.’

De NEPROM vernieuwt
Het lidmaatschap van de vereniging staat open voor ontwikkelaars die op professionele wijze de opdrachtgeversrol vervullen bij de ontwikkeling en realisatie van vastgoedprojecten, die van onbesproken gedrag zijn en die de NEPROM-gedragscode actief naleven. Voorheen had de NEPROM de naam de vereniging van de grote ontwikkelaars te zijn, maar de vereniging verandert en heeft het lidmaatschap ook opengesteld voor andere professionele opdrachtgevers, waarbij de contributiestructuur is aangepast. De vereniging vernieuwt zich voortdurend en maakt ook de slag naar de nieuwe generatie ontwikkelaars.

Tags