Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
5 april 2013
Tweede Kamer stemt in met wijziging Leegstandwet
De Tweede Kamer heeft op 26 maart ingestemd met wetswijzigingen die tijdelijke verhuur onder de Leegstandwet makkelijker maken.
De Tweede Kamer heeft op 26 maart ingestemd met wetswijzigingen die tijdelijke verhuur onder de Leegstandwet makkelijker maken.

Leegstaande woningen die op de nominatie staan om gerenoveerd of gesloopt te worden, mogen straks wellicht 7 in plaats van de huidige 5 jaar tijdelijke verhuurd worden. De maximale verhuurtermijn van leegstaande kantoren en andere niet-woongebonden gebouwen gaat van 5 naar 10 jaar. Voor verhuurders wordt het ook makkelijker hetzelfde pand vaker dan 1 keer tijdelijk te verhuren. En gemeenten mogen bij het verlenen van een vergunning niet langer eisen stellen die niet de Leegstandwet staan.

Huiseigenaren die hun te koop staande woning tijdelijk willen verhuren mogen voortaan zelf bepalen tegen welke prijs zij dat doen. Die vergunningen worden straks direct voor een langere periode verstrekt. Verlengingen zijn daarbij niet aan de orde. De wet wordt drie jaar na inwerkingtreding geëvalueerd. Maar zij moet eerst nog door de Eerste Kamer.

Voor meer vragen over dit onderwerp kun je terecht bij Nicolette Zandvliet (070 - 387 40 89).
https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/politiek/tweede-kamer.jpg

Tags