Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/isolatie-beton-2.jpg
Nieuws
12 juni 2012
Uitstel voor verhogen isolatiewaarde woningen
De vereiste isolatiewaarde (Rc-waarde) voor woningen wordt pas per 1 januari 2015 verhoogd van 3,5 m2K/W naar 5,0 m2K/W. Dat heeft minister Spies in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

De vereiste isolatiewaarde (Rc-waarde) voor woningen wordt pas per 1 januari 2015 verhoogd van 3,5 m2K/W naar 5,0 m2K/W. Dat heeft minister Spies op 8 juni 2012 in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Uit een onlangs uitgevoerde studie naar de kosteneffectiviteit blijkt dat de Rc-verhoging niet kosteneffectief is.

De minister geeft hiermee gehoor aan een verzoek van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB, de partijen van het Lente-akkoord, die de minister op 2 april 2012 in een brief verzochten om de aanscherping niet al in 2013 in te laten gaan. De bouwpartijen zijn voorstander een verhoging van de Rc-waarde, maar hadden de minister ook gevraagd om meer voorbereidingstijd.

De U-waarde van glas wordt wel per 1 januari 2013 aangescherpt naar het niveau van HR++-glas. Uit de studie van raadgevend ingenieursbureau DGMR blijkt deze maatregel kosteneffectief.