Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
25 juli 2012
Update: huizen eenvoudiger tijdelijk verhuurd
Huurbescherming is een belangrijk beletsel bij de tijdelijke verhuur van te koop staande woningen.

Huurbescherming is een belangrijk beletsel bij de tijdelijke verhuur van te koop staande woningen. Minister Spies heeft daarom een wetsvoorstel tot aanpassing van de Leegstandwet voor advies bij de Raad van State ingediend.

Voor verhuur van een huis dat te koop staat, geldt niet langer een maximumhuurprijs op basis van het woningwaarderingsstelsel (bij tijdelijke verhuur op grond van deze wet). Huurwoningen die bestemd zijn voor sloop of renovatie mogen straks maximaal 7 jaar verhuurd worden. Nu is dat nog vijf jaar. Leegstaande gebouwen zonder woonbestemming (bijvoorbeeld kantoren) mogen 10 worden verhuurd in plaats van 5 jaar. Bij verhuur op grond van de Leegstandwet geldt minder bescherming bij het einde van het contract. Als het wetsvoorstel inclusief advies bij de Tweede Kamer ingediend wordt, is het openbaar.

De NEPROM is positief over het plan van de Minister. Tijdelijke verhuur kan de nadelige financiële gevolgen beperken voor eigenaren die twee woningen hebben. Op basis van de informatie waarover wij nu beschikken, blijft de aan de wet verbonden vergunningplicht naar verwachting wel bestaan.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/juridische-update.jpg

Tags