Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
11 oktober 2023
Vaart maken met doorbouwgarantie
De motie over het verwezenlijken van een tijdelijke doorbouwgarantie is aangenomen. Een stap in de goede richting om de terugval van de woningbouwproductie tegen te gaan.

Op dinsdag 10 oktober heeft de Tweede Kamer ingestemd met de motie van Pieter Grinwis (CU) en Henk Nijboer (PvdA) over de doorbouwgarantie. De motie beoogt vaart te maken met een tijdelijke doorbouwgarantie.

Er is via een amendement op het belastingplan namelijk ingestemd met een incidentele overdekking van circa 600 miljoen euro voor ingrepen op de snel te​rugvallende markt voor nieuwbouwwoningen, die deels ingezet kan worden voor een tijdelijke doorbouwgarantie. NEPROM is blij dat de motie is aangenomen en fervent voorstander van een dergelijk fonds. We blijven ons inspannen voor de totstandkoming daarvan.

Demissionair minister Hugo de Jonge is verzocht voor het einde van de maand de Tweede Kamer te informeren over de uitvoering van deze motie. Vanzelfsprekend houden we je op de hoogte van relevante ontwikkelingen.

 


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/doorbouw.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/doorbouw.jpg

Tags