Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
30 november 2023
Verkoopmanagers bezoeken Amersfoort
Het Vakoverleg Verkoopmanagers van NEPROM-lidbedrijven vond op 23 november plaats in Amersfoort. Het centrale thema van de dag was de MPG-grens die verlaagd zal worden en het inzetten van hout voor duurzamer ontwikkelen.

Op donderdag 23 november kwamen de verkoopmanagers van het Vakoverleg samen in Amersfoort. Deze keer brachten ze een bezoek aan een 'horizon'-woning in de wijk Vathorst. 

De vergadering startte in het kantoor van Heijmans Amersfoort. Het hoofdthema van het overleg was de MPG-grens die verlaagd zal worden en de waarde van het gebruik van hout in bouwprojecten. De agenda omvatte ook een rente-update, een marktupdate en een presentatie over een houtbouwwoning.

Jos de Vries, adviseur Duurzame Energie & Duurzaam Bouwen bij BPD, opende het Vakoverleg met een presentatie over milieu en energie. Hij gaf een korte uitleg over de vanaf 2025 verlaagde MPG-grens en benadrukte waarom bouwen met hout zo cruciaal is en zal blijven in de toekomst. De presentatie omvatte ook informatie over energielabels in combinatie met hypotheekleningen. Jos deelde handige tips die van nut kunnen zijn voor de verkoopmanagers. Tot slot gaf hij praktische tips en een uitleg over netcongestie.

Vervolgens kreeg Martin Hagedoorn, manager Product & Business bij Ingage Franchise, het woord om ons bij te praten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van rente. Martin behandelde ook de resultaten van de verkiezingen en daarbij de veranderingen in hypotheken. Hij sloot af met een prognose van de leencapaciteit in 2024.

Tijdens het 'rondje markt' kreeg elke deelnemer de kans om een korte update te geven over de marktsituatie. Verschillende geluiden werden gehoord. Sommige verkoopmanagers meldden verkochte woningen, terwijl anderen geen lopende projecten hadden of niets verkochten. De exacte redenen voor deze verschillen waren niet helemaal duidelijk.

Tot slot gaven Harma Klomp, projectontwikkelaar bij Heijmans, en Maureen van der Werff, makelaar en taxateur bij Beumer Woonvast Makelaars, een presentatie over de Laakse Tuinen in de wijk Vathorst in Amersfoort. Ze bespraken het houtbouwconcept van de woningen. Maureen deelde haar ervaringen met het verkopen van houtbouwwoningen. Helaas blijven veel kopers terughoudend bij het kopen van dit type woning. Kopers zetten hun vraagtekens bij de levensduur van hout, de brandveiligheid en de hogere kosten. Uiteindelijk bezochten we de houtbouwwoning in de wijk. Alle deelnemers waren zeer enthousiast en het was opnieuw een zeer interessant en nuttig Vakoverleg. 

Wil je ook deelnemen aan het
Vakoverleg? 
Het Vakoverleg bestaat uit verkoopmanagers die werkzaam zijn bij NEPROM-lidbedrijven. De onderwerpen op de agenda zijn actuele vraagstukken waar het interessant is kennis van te nemen en gedachten over uit te wisselen. Daarnaast bezoeken we regelmatig een project of wordt er een presentatie gegeven om dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen. De agenda staat altijd open voor aanvullingen of suggesties. Wil je ook deelnemen aan het Vakoverleg? Neem dan contact op met Sterre Brinkman. ​

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/vakoverleg%20(1).jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/vakoverleg%20(1).jpg

Tags