Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/leden/heleen-herbert.jpg
Nieuws
3 februari 2014
Vernieuwende vakmensen krijgen bühne op DVDP
De eerste namen voor de Dag van de Projectontwikkeling (DVDP) zijn bekend. Tijdens deze derde editie geven wij graag de bühne aan innovators en vernieuwende ondernemers.

De eerste namen voor de DVDP zijn bekend. Aansluitend op het thema ‘Ruimte voor vakmanschap en ondernemerschap’ geven wij deze editie graag de bühne aan innovators en vernieuwende ondernemers.

In het plenaire ochtendprogramma laten één vakvrouw en twee vakmannen pur sang  zien hoe zij met hun ondernemerschap inspelen op trends en ontwikkelingen en nieuwe vragen uit de markt: Heleen Herbert (foto) werkt bij Heijmans nauw samen met kunstenaar Daan Roosegaarde aan de Smart Highway. Vincent Ariëns is één van de drijvende krachten achter het concept Seats2Meet. Job Keja is als verbindend ondernemer onder meer betrokken bij het succesvolle tijdelijk restaurant Baut in Amsterdam.  

Door anders te kijken wijken zij af van de gebaande paden en vertalen zij hun nieuwe blik in een nieuw concept. Leerzaam en inspirerend. Wij stellen hen graag nader aan u voor.

Heleen Herbert, directielid Heijmans Civiel
Economische tegenwind en vernieuwing gaan heel goed samen: zo bewijst Heijmans, dat juist nu laat zien hoe innovatie en ondernemerschap nieuwe kansen creëren. Heijmans-directeur Heleen Herbert vertelt hoe: wie op een andere manier durft te kijken, komt tot verrassende inzichten die marktontwikkeling een nieuwe impuls geven.

Het centraal stellen van de behoeften van (eind)gebruikers en onconventionele samenwerkingsverbanden met partners buiten de sector leveren een verfrissend perspectief op. En vragen vervolgens om lef en slagkracht om er ook echt werk van te maken. Een van de meeste bekende voorbeelden hiervan is Smart Highway, het concept voor de slimme weg van morgen dat Heijmans samen met kunstenaar Daan Roosegaarde ontwikkelt. Het resultaat: exploratie van nieuwe markten, innovatieve oplossingen en een nieuwe vraag met nieuwe klanten.

Vincent Ariëns, community manager Seats2Meet, Society 3.0
Treffend voorbeeld van een ontwikkeling die aansluit op trends is het concept Seats2Meet.com. In verschillende Nederlandse steden (en inmiddels zelfs ook in vijf landen buiten Nederland) is dit concept voor nieuwe werkomgevingen met succes uitgerold. Vincent Ariëns maakt deel uit van het management van het concept dat voorkomt uit de ‘filosofie’ van Society 3.0.
   
Job Keja, oprichter-eigenaar Baut en directeur van Skonk
In het voormalige kantoor van Het Parool in Amsterdam huist sinds enige tijd het tijdelijke restaurant Baut, snel uitgegroeid tot een ware ‘hotspot’ en door wijlen culinair journalist Johannes van Dam beoordeeld met een 10-min. Bij uitstek ook een voorbeeld van een plek die succesvol is getransformeerd.

Job Keja, is één van de drijvende krachten achter het concept van Baut, deskundig op het gebied van vastgoedgerelateerde conceptontwikkeling maar bovenal ondernemer. Met een tijdelijk restaurant spot hij met de gebruikelijke vastgoed- en horecawetten. Wat maakt zijn aanpak tot een succes?

Kijk voor meer informatie op www.dagvandeprojectontwikkeling.nl