Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/neprom-bestuur/wienke-bodewes-dvdp-286.jpg
Nieuws
25 mei 2012
VGM: "NEPROM kraakt hervormingsplan woningmarkt"
Vastgoedmarkt interviewt vandaag Wienke Bodewes, voorzitter van de NEPROM. Bodewes is kritisch over het plan voor de woningmarkt van VEH, de Woonbond, Aedes, NVM, VBO en VastgoedPro.
Vastgoedmarkt interviewt vandaag Wienke Bodewes, voorzitter van de NEPROM. Bodewes is kritisch over het hervormingsplan voor de woningmarkt van Vereniging Eigen Huis, de Woonbond, Aedes, de NVM, VBO en VastgoedPro. 

Deze organisaties bepleitten woensdag (23 mei) de afbouw van de hypotheekrenteaftrek in 30 jaar, een jaarlijkse huurstijging van 2 procent plus inflatie en compensatie van kopers en huurders via de inkomstenbelasting.

Bodewes: ‘De woonconsument zal de waardevermindering door de afbouw van de hypotheekrenteaftrek onmiddellijk incalculeren. Onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw heeft duidelijk gemaakt dat een dergelijk systeem tot een waardeverlies op bestaande woningen leidt van 7 tot 10 procent. Oudbouw zal nieuwbouw volledig uit de markt prijzen. Voor de bouwers is de rek eruit. Er is een minimale grondprijs die gemeenten verlangen en de bouwkosten zijn al enorm gedaald door efficiency en druk van de markt.’

lees hier het volledige interview