Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/jury-nepromprijs2015.jpg
Nieuws
19 maart 2015
Vijf kanshebbers NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling
De jury van de NEPROM-prijs heeft vijf projecten genomineerd. Ze maken kans om op 23 april tot winnaar te worden uitgeroepen.

De jury van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2015. Meyster’s Buiten (Utrecht), Ithaka (Almere), Oostpoort (Amsterdam), Stadstuin Overtoom (Amsterdam), de Markthal (Rotterdam) maken kans om op 23 april tot winnaar te worden uitgeroepen tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in Den Bosch. De prijs wordt uitgereikt aan overheden en marktpartijen die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd.

Het gaat bij de genomineerde projecten om samenwerking tussen de volgende partijen:

  • Meyster’s Buiten van gemeente Utrecht, VOF Meyster's Buiten (een samenwerking tussen Blauwhoed B.V., Heijmans Vastgoed B.V en VORM Bouw B.V.) en BOEi.;
  • Ithaka van gemeente Almere, Van Bekkum Groep en Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling B.V.;
  • Oostpoort van gemeente Amsterdam en OntwikkelingsCombinatie Polderweggebied; 
  • Stadstuin Overtoom (Co-Green) van gemeente Amsterdam, Eigen Haard, ERA Contour, Oranje en KOW concepts, design, development;
  • Markthal Rotterdam (Laurenskwartier) van gemeente Rotterdam en Provast.

De jury is van mening dat deze vijf projecten goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen overheden en marktpartijen, en dat de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uitblinken.

De jury van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2015 bestaat uit Josja van der Veer, voorzitter (directeur Facilitaire Campus Organisatie van de Vrije Universiteit), Hannie Kunst (oud-wethouder stedelijke ontwikkeling gemeente Nijmegen), Willem Hein Schenk (voorzitter BNA), Geurt van Randeraat (directeur SITE Urban Development) en Bernard Hulsman (redacteur en architectuurcriticus NRC Handelsblad).

De NEPROM, de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, wil het belang van goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen voor de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren. Daartoe heeft zij de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling in het leven geroepen. In 2015 wordt de prijs voor de zesde maal uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland. Die locatie is met het beste resultaat (her)ontwikkeld en de betrokken partijen hebben op voorbeeldige wijze samengewerkt. De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat.

De winnaar van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 23 april, 1931 Congrescentrum Brabanthallen in ’s Hertogenbosch. Voor meer informatie: www.dagvandeprojectontwikkeling.nl.