Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
28 september 2021
Vijf kanshebbers voor de NEPROM-prijs 2021
De jury van de NEPROM-prijs heeft vijf projecten genomineerd die kans maken om tot winnaar te worden uitgeroepen.

De jury van de NEPROM-prijs heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2021. Kerckebosch (Zeist), Strijp-R (Eindhoven), Little C (Rotterdam), De Hallen (Amsterdam) en Grote markt Oostzijde (Groningen) maken kans om tot winnaar te worden uitgeroepen.

De prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan een gemeente en één of meer marktpartijen gezamenlijk die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd. Een locatieontwikkeling met een grote maatschappelijke impact op de omgeving, die excelleert in leefbaarheid, gebruikswaarde, beleving en duurzaamheid. 

Genomineerde projecten en partijen  
Het gaat bij de genomineerde projecten om een samenwerking tussen de volgende partijen: 

  • Kerckebosch van WijkOntwikkelingsMaatschappij (WOM) Kerckebosch, 
    Woningcorporatie Woongoed Zeist en Gemeente Zeist;
  • Strijp-R van Amvest en Gemeente Eindhoven; 
  • Little C van Era Contour, J.P. van Eesteren, Bouwinvest en Gemeente Rotterdam; 
  • De Hallen van TROM, Coöperatie OntwerpJeWoning en Gemeente Amsterdam; 
  • Grote Markt Oostzijde van VolkerWessels Vastgoed, MWPO en Gemeente Groningen. 

De jury is van mening dat deze vijf projecten goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen overheden en marktpartijen, en dat de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uitblinken.  

De jury 
De jury van de NEPROM-prijs 2021 bestaat uit Hubert Bruls (burgemeester van Nijmegen, vicevoorzitter VNG), Josja van der Veer (directeur Ruimte & Duurzaamheid, gemeente Amsterdam), Geurt van Randeraat (directeur SITE Urban Development), Maria Piels (architect, Inbo), Roel van de Bilt (directeur Rabobank Real Estate Finance), Ingrid de Boer (directeur-bestuurder Woonbedrijf, winnende marktpartij NEPROM-prijs '19) en Yasin Torunoglu (wethouder gemeente Eindhoven, winnende gemeente NEPROM-prijs '19).

De NEPROM-prijs 
De NEPROM wil het belang van goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen voor de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren. Daartoe heeft zij de NEPROM-prijs in het leven geroepen. Voor deze editie bundelt de NEPROM haar krachten met de Rabobank. De prijs wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland. Die locatie is met het beste resultaat (her)ontwikkeld en de betrokken partijen hebben op voorbeeldige wijze samengewerkt. De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat.  https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/NEPROM-prijs%20ws.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/NEPROM-prijs%20ws.jpg

Tags