Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
1 april 2019
Vijf kanshebbers voor NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling
De jury van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2019. Op 16 mei tijdens de Dag van de Projectontwikkeling wordt de winnaar bekend gemaakt.

De jury van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2019. Stadshart Lage Zijde (Alphen aan de Rijn), Gasthuyspoort (Breda), Strijp-S (Eindhoven), Nieuw Crooswijk (Rotterdam) en Leidsche Rijn Centrum (Utrecht) maken kans om op 16 mei tot winnaar te worden uitgeroepen tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in Den Bosch. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan een gemeente en één of meer marktpartijen gezamenlijk die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd.

Het gaat bij de genomineerde projecten om samenwerking tussen de volgende partijen:
Stadshart Lage Zijde van gemeente Alphen aan de Rijn en VORM Ontwikkeling; 
Strijp-S van gemeente Eindhoven, VolkerWessels, wooncorporatie Sint Trudo en wooncorporatie Woonbedrijf;
Gasthuyspoort van gemeente Breda en Maas-Jacobs Vastgoed;
Nieuw Crooswijk van gemeente Rotterdam, Woonstad Rotterdam, Heijmans Vastgoed en ERA Contour;   
Leidsche Rijn Centrum van gemeente Utrecht, Vesteda Project Development en a.s.r. Vastgoed Projecten.

De jury is van mening dat deze vijf projecten goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen overheden en marktpartijen, en dat de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uitblinken. 

De jury van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2019 bestaat uit Josja van der Veer, voorzitter (directeur Facilitaire Campus Organisatie van de Vrije Universiteit), Geurt van Randeraat (directeur SITE Urban Development), Bernard Hulsman (redacteur en architectuurcriticus NRC Handelsblad), Caro van de Venne (architect/ partner Barcode Architecten), Heleen Aarts (CEO Amvest, vertegenwoordiger namens ZuiderDUIN Almere, winnaar NEPROM-prijs 2017) en Maaike Veeningen (wethouder gemeente Almere, vertegenwoordiger namens ZuiderDUIN Almere, winnaar NEPROM-prijs 2017). 

De NEPROM, de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, wil het belang van goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen voor de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren. Daartoe heeft zij de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling in het leven geroepen. In 2019 wordt de prijs voor de achtste maal uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland. Die locatie is met het beste resultaat (her)ontwikkeld en de betrokken partijen hebben op voorbeeldige wijze samengewerkt. De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat.

De winnaar van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 16 mei, 1931 Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch. Voor meer informatie: www.dagvandeprojectontwikkeling.nl
 

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/LOGO_neprom-prijs.jpg, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/LOGO_neprom-prijs.jpg

Tags