Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/Cruquius286.jpg
Nieuws
13 juli 2017
Voortgang Samenwerkingstafel Middenhuur
Dit jaar is de Landelijke Samenwerkingstafel Middenhuur gestart. Doel is om te zorgen dat huishoudens die een betaalbare huurwoning zoeken een geschikte plek op de woningmarkt krijgen en behouden.

Begin dit jaar is de Landelijke Samenwerkingstafel Middenhuur van start gegaan. Doel is om het middenhuursegment te versterken en te zorgen dat huishoudens die op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning een geschikte plek op de woningmarkt kunnen krijgen en behouden.

Aan de Landelijke Samenwerkingstafel worden kennis en inzichten gedeeld en worden hulpmiddelen en instrumenten uitgewerkt die het op lokaal niveau makkelijker moeten maken om middeldure huur te realiseren.

Zorgen over toenemende regulering
Binnen de NEPROM leven grote zorgen over de toenemende regulering in de middeldure huur, die inmiddels bij diverse gemeenten gesignaleerd wordt. Te veel regulering maakt het voor marktpartijen minder aantrekkelijk om te investeren. Dit kan leiden tot het stilvallen van de productie of tot realisatie van niet-marktconforme huren, waardoor verdere verstoring van de markt dreigt.

De NEPROM is en blijft kritisch hierover. Wij blijven benadrukken dat niet gefocust moet worden op het vergroten van het middensegment door meer regulering, maar dat juist de beschikbaarheid van voldoende locaties belangrijk is, om zo de productie omhoog te krijgen en meer middenhuur te realiseren.

Lees ook de Tussenrapportage Samenwerkingstafel Middenhuur, die de voorzitter van de Samenwerkingstafel, Rob van Gijzel, onlangs aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.