Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
8 mei 2024
Voortgang Wet versterking regie volkshuisvesting
NEPROM heeft input geleverd voor de Wet versterking regie volkshuisvesting. Ze pleit voor permanente invoering van procesversnellers en vraagt om duidelijkheid over de haalbaarheid van de programmeringseis.

De Tweede Kamer heeft schriftelijke vragen gesteld over het voorstel voor de Wet versterking regie volkshuisvesting, zoals gerapporteerd op 1848.nl.  
 
NEPROM heeft input geleverd in een brief gedateerd 25 april, waarin zij zich richt op de twee belangrijkste punten voor haar leden: de 2/3 betaalbaarheidseis en de procesversnellers. Ze pleit voor een permanente invoering van de procesversnellers in plaats van een tijdelijke regeling tot en met 2030, zoals voorgesteld. Bovendien maakt NEPROM zich zorgen over de haalbaarheid van de voorgestelde programmeringseis (2/3 betaalbaar) en vraagt om meer duidelijkheid hierover.  
 
De Tweede Kamer heeft deze achtergrondinformatie meegenomen in de gestelde vragen, en NEPROM wacht nu op de antwoorden van demissionair minister De Jonge. Na ontvangst van de antwoorden zal NEPROM haar betrokkenheid bij het wetgevingstraject voortzetten. 

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/gedragscode.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/gedragscode.jpg

Tags