Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
5 april 2018
Voortvarende regionalisering Amsterdam Woont
Sinds begin dit jaar hebben de gemeenten Haarlemmermeer, Almere en Lelystad toegezegd mee te doen. Met twee andere gemeenten, Zaanstad en Purmerend, is het nieuwbouwplatform in gesprek.

Eerste regiogemeenten binnenkort met eigen pagina op nieuwbouwsite

De uitbreiding van nieuwbouwsite Amsterdam Woont naar de regio gaat voortvarend. Sinds begin dit jaar hebben de gemeenten Haarlemmermeer, Almere en Lelystad toegezegd mee te doen. Met twee andere gemeenten, Zaanstad en Purmerend, is het nieuwbouwplatform in gesprek. De uitrol gaat ook daarna door. Het is de bedoeling dat voor het einde van dit jaar tien regiogemeenten zijn aangehaakt. Uiteindelijk moet de hele Metropoolregio Amsterdam meedoen.

Elke regiogemeente een eigen landingspagina
Elke regiogemeente die meedoet, krijgt op amsterdamwoont.nl een eigen landingspagina. Daarop staan onder meer het actuele nieuwbouwaanbod in die gemeente, eventuele zelfbouwkavels, het laatste nieuwbouwnieuws en informatie over wijken en voorzieningen. Allemaal overzichtelijk bij elkaar, verfraaid met mooie foto’s, impressies en video’s. Voor de bezoekers ‘voelt’ het alsof zij op een lokale nieuwbouwsite zitten. Maar de pagina is onderdeel van het grotere Amsterdam Woont. Een van de voordelen daarvan is dat aan websitebezoekers die in de gemeente van hun voorkeur niet vinden wat ze zoeken, vergelijkbaar aanbod kan worden gepresenteerd uit een naburige gemeente. Ook mensen die in eerste instantie in Amsterdam zoeken, krijgen straks suggesties voor vergelijkbaar aanbod elders. De eerste landingspagina’s, voor Haarlemmermeer, Almere en Lelystad, worden binnenkort live gezet.

Druk op Amsterdamse woningmarkt
De regionalisering heeft alles te maken met de druk op de woningmarkt in Amsterdam. Daarom verleggen veel woningzoekenden hun aandacht naar de regio. Met de uitbreiding speelt Amsterdam Woont, waarop aanvankelijk alleen Amsterdams nieuwbouwaanbod en -nieuws stond, hierop in.

Ook marktpartijen met aanbod in de regio sluiten zich aan
Niet alleen gemeenten sluiten zich bij Amsterdam Woont aan. Ook steeds meer marktpartijen met nieuwbouwaanbod in de Metropoolregio Amsterdam. Het platform nodigt hen van harte uit mee te doen. Hoe meer aanbod uit Amsterdam en regio op de site staat, hoe beter woningenzoekenden kunnen worden bediend. Partijen die ook interesse hebben, kunnen het platform benaderen via info@amsterdamwoont.nl, of bellen met accountmanager Daan van den Brand: 06-15084388.

Nieuwbouwaanbod en nieuwbouwnieuws op maat
Behalve regionaliseren gaat Amsterdam Woont ook personaliseren. Daarbij krijgen de vele duizenden nieuwsbrieflezers in toenemende mate nieuwbouwaanbod (en nieuwbouwnieuws) gepresenteerd dat bij hun interesses past. Inmiddels nadert het aantal nieuwsbrieflezers de 30.000.

Netwerkevents en delen van kennis
Amsterdam Woont is dé site voor consumenten die in Amsterdam en/of regio een nieuwbouwwoning zoeken. Het is daarnaast hét business-to-business platform voor nieuwbouwaanbieders in en rondom de hoofdstad. Zo deelt Amsterdam Woont marktkennis en organiseert het regelmatig netwerkevents.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/amsterdamwoont.png

Tags