Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
3 april 2013
Wat wil de gebruiker?
CoreNet Global Benelux en FMN presenteerden vorige week de eerste resultaten van het onderzoek naar de eisen van kantoorgebruikers: “Wat wil de gebruiker?”

CoreNet Global Benelux en FMN presenteerden vorige week de eerste resultaten van het onderzoek naar de eisen van kantoorgebruikers: “Wat wil de gebruiker?”

Dit onderzoek vloeit voort uit het Convenant Aanpak Leegstand Kantoren, dat beide organisaties ondertekend hebben.

Enkele punten uit het onderzoek: de gebruiker van vandaag is steeds meer gericht op benodigde faciliteiten en huisvestings-concepten en minder op het aantal vierkante meters per werkplek. Opvallend is dat de behoefte aan ruimte bij het midden- en kleinbedrijf (MKB) een stijgende lijn vertoont, terwijl grotere organisaties steeds minder vierkante meters nodig hebben. De vrees bestaat dat de huidige leegstand van 8,5 miljoen m2 de komende jaren drastisch toeneemt en mogelijk verdubbelt.

Nicole Maarsen, bestuurslid van de NEPROM, hield in haar betoog de zaal voor dat 'de' eindgebruiker niet bestaat. Zij pleitte voor een gerichte aanpak en riep aanbieders van vastgoed op het DNA van de huurder in kaart te brengen en zich echt te verplaatsen in de wensen van de klant. Zij waarschuwde overigens wel voor het in balans houden van “custom made” en marktconforme panden in verband met de verhuurbaarheid van het vastgoed op langere termijn.

Zie ook het volledige bericht van CoreNet en FMN

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/seats2meet.jpg

Tags