Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/webinar.jpg, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/webinar.jpg
Nieuws
15 mei 2020
Webinar 'Bewonersparticipatie in coronatijd!'
Op donderdagmiddag 28 mei organiseert de NEPROM een webinar over bewonersparticipatie in Coronatijd, waarbij praktische handvatten worden gegeven hoe je als ontwikkelaar en gemeente een bewonersparticipatiebijeenkomst kunt organiseren.
Door de coronamaatregelen moeten veel partijen de geplande buurtbijeenkomsten en inspraakavonden annuleren, waardoor projecten onnodig stil kunnen komen te liggen. Hoe kan je ervoor zorgen dat bouwprojecten toch door kunnen gaan? Veel partijen zijn al op zoek gegaan naar alternatieven omtrent bewonersparticipatie. Maar wat zijn nou eigenlijk de mogelijkheden, waar moet je allemaal op letten en hoe pak je het aan?​
 
Op donderdagmiddag 28 mei organiseert de NEPROM een webinar over bewonersparticipatie in Coronatijd, waarbij praktische handvatten worden gegeven hoe je als ontwikkelaar en gemeente een bewonersparticipatiebijeenkomst kunt organiseren. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden vertellen experts over verschillende online en offline mogelijkheden. Na het volgen van dit webinar weet je hoe je een online participatiebijeenkomst kunt initiëren en van A tot Z kunt organiseren. Wat werkt wel en wat werkt niet? En wat leveren deze alternatieve bijeenkomsten op? 

 
Programma
14.00 uur – 15.30 uur 
  • Jac Huijsmans (MRP) en John Monden (VORM ) organiseerden op 21 april een interactieve talkshow waarbij ruim 200 kijkers de ontwikkelingen van het project AnnA konden volgen en via online polls hun mening konden geven. Luister mee over hun aanpak en de samenwerking met de gemeente Den Haag.
  • Theo Dohle (communicatiebureau de Wijde Blik) vertelt over de organisatie van diverse participatiebijeenkomsten. Welke praktische methoden en onlinetools kun je gebruiken?
  • Marion van der Voort (BV Gebiedscommunicatie) heeft veel ervaring met het organiseren van online en offline bewonersparticipatiebijeenkomsten bij bouwprojecten. Ze vertelt tijdens het webinar over een participatiebijeenkomst van de ontwikkelende initiatiefnemers in samenwerking met de Gemeente Amersfoort over transformatie van een aantal kantoren naar woningen. Ook gaat ze in op de vraag hoe je livebijeenkomsten organiseert met 1,5 meter afstand. Wat zijn de voor- en nadelen van online versus offline?
Aanmelden 
Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Een paar dagen voor het webinar ontvang je gegevens om het webinar te kunnen volgen. Aanmelden kan via deze link.​