Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
11 januari 2023
Wetsvoorstel eerlijke huur gaat veel te ver
Het initiatiefwetsvoorstel eerlijke huur waarmee 98% van de huurwoningen in Nederland onder het WWS-stelsel komt te vallen, gaat veel te ver. Dat schrijven NEPROM en IVBN in hun reactie op de internetconsultatie. 

Sinds 9 december 2022 ligt het wetsvoorstel eerlijke huur ter consultatie voor. De voorgestelde wet zorgt ervoor dat woningen tot 250 punten en daarmee 98% van de huurwoningen in Nederland worden gereguleerd en op basis van het woningwaarderingsstelsel een maximale huurprijs verkrijgen. Hiermee gaat dit initiatiefwetsvoorstel vele malen verder dan de huidige plannen van het kabinet om huurwoningen tot 187 punten te reguleren.  

In een gezamenlijke inspraakreactie met IVBN hebben wij aangegeven dat er naar onze mening absoluut geen ruimte is voor verdere aanscherping van de regulering ten opzichte van het voorstel dat minister De Jonge eveneens op 9 december aan de Tweede Kamer stuurde. Wij doen een klemmend beroep op de indieners van dit wetsvoorstel om constructief mee te denken over werkelijke oplossingen om uit de wooncrisis te komen, in plaats van de polarisatie en confrontatie op te zoeken. Meer informatie bij Margriet Schepman. 


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/huisje.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/huisje.jpg

Tags