Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
24 mei 2017
Wie betaalt de transformatieopgave?
Bezoek het debat 'Wie betaalt de transformatieopgave?' tijdens de Provada op 31 mei. Dit debat wordt georganiseerd door BPD, de Metropoolregio Amsterdam en de NEPROM.

We nodigen u van harte uit voor deelname aan het debat 'Wie betaalt de transformatieopgave?' Dit debat wordt georganiseerd door BPD, de Metropoolregio Amsterdam en de NEPROM.

Aanleiding is het onderzoek naar de transformatiepotentie van de bestaande stad, uitgevoerd door Brink Management/Advies in opdracht van BPD, NEPROM, G32 en BNG. Uit het onderzoek bleek dat er grote inspanningen nodig zijn om de schaal en het tempo van de transformatie van binnenstedelijke gebieden omhoog te krijgen. Dit debat gaat over het draagvlak voor deze majeure operatie, de bereidheid om in de businesscases te investeren, de manier waarop een en ander georganiseerd moet worden en hoe om te gaan met de onrendabele toppen van dit soort operaties.

Onder voorzitterschap van Desirée Uitzetter (BPD) gaan met elkaar in debat: Erik Jan van Kempen (BZK), Chantal Putker (BNG), Jop Fackeldey (G32), Geer-Jan Put (PlaBeKa) en Jan Fokkema (NEPROM). Marleen Hermans (Brink management / Advies) presenteert de resultaten van het onderzoek.  

We zien u graag tijdens de Provada op 31 mei, om 16.00 uur in Forum 1, Hal 12 bij de stand van de Metropoolregio Amsterdam. Aansluitend is er een netwerkborrel.

Kijk voor meer informatie op de pagina Intensiveringsprogramma Binnenstedelijke gebiedstransformaties.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/provada-debat.jpg

Tags