Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/neprom-bestuur/wienke-bodewes-dvdp-286.jpg
Nieuws
26 juni 2015
Wienke Bodewes: "Zeer verbaasd" over verkoop Paleis van Justitie
De verkoop van het voormalige Paleis van Justitie in Amsterdam aan een omstreden projectontwikkelaar leidde tot onbegrip in de sector.
Dat het Rijksvastgoedbedrijf het voormalige Paleis van Justitie in Amsterdam verkoopt aan een omstreden projectontwikkelaar is de sector in het verkeerde keelgat geschoten.

Op 25 juni jl. publiceerde het FD een interview met NEPROM-voorzitter Wienke Bodewes over de verkoop van het voormalige Paleis van Justitie in Amsterdam. 

Integriteitstoets functioneert niet
Deze week maakte het Rijksvastgoedbedrijf bekend het Paleis van Justitie aan de Prinsengracht, een gewilde en prestigieuze ontwikkellocatie, voor  €61,3 mln te verkopen aan ontwikkelaar M7 van Louis Meijer. Meijer schikte dit jaar voor €40.000 met het Openbaar Ministerie om vervolging af te kopen in de zaak Hooijmaijers. VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers is tot tweeënhalf jaar cel veroordeeld omdat hij honderdduizenden euro’s aan smeergeld aannam.

Desalniettemin kwam Meijer zonder problemen door de integriteitstoets Bibob heen die het Rijksvastgoedbedrijf heeft laten doen. ‘Ik kan geen reden bedenken waarom je dit zou laten passeren’, zegt Bodewes. ‘Je verwacht toch dat als je als overheid zo’n instrument toepast het ook functioneert.’

Zie ook:
Onbegrip over verkoop Paleis van Justitie (De Telegraaf)