Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/bouwvakkers.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/bouwvakkers.jpg
Nieuws
30 november 2021
WKB informatiebijeenkomst VNG Ambassadeursnetwerk Haaglanden
Op dinsdag 7 december organiseren we in samenwerking met Bouwend Nederland en VNG een webinar van het Ambassadeursnetwerk regio Haaglanden over het belang van proefprojecten.

​1 juli 2022 lijkt nog ver weg, maar komt snel dichterbij. Vanaf dat moment treedt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) naar alle waarschijnlijkheid in werking. Dat betekent dat je nog een paar maanden hebt om je hierop voor te bereiden: als bedrijf, met een kwaliteitsborger en met gemeenten.

Proefprojecten bieden de mogelijkheid om hiermee aan de slag te gaan in bestaande projecten. Wellicht ben je al actief bezig met proefprojecten of aangesloten bij een van de 19 ambassadeursnetwerken. Misschien zijn er nog belemmeringen die jou weerhouden hiervan. Op dinsdag 7 december a.s. willen we je daarom informeren over het belang van proefprojecten, wat het oplevert en waarom het zinvol is om proefprojecten met gemeenten en kwaliteitsborgers gezamenlijk te starten. 

We nodigen je van harte uit aan dit webinar van het Ambassadeursnetwerken regio Haaglanden deel te nemen. Onderstaand tref je het programma aan:

Programma
19:00 uur    Introductie door Vincent Hilhorst (gemeente Den Haag/regio Haaglanden)
19:10 uur    Wat houdt de Wkb in?
Korte introductie op de wet en haar veranderingen door Jaap Kolk (Building Changes B.V.)    
19:30 uur    Proefprojecten: waarom en hoe werkt deelname?
19:45 uur    Ervaringen in proefprojecten (project Kerkweg in Pijnacker en Heijmans/gemeente
Rotterdam; seriematige woningbouw): 
1.    Waar lopen we tegenaan in het opzetten van proefprojecten?
2.    Wat hebben we geleerd in de proefprojecten?
20:25 uur    Vragen beantwoorden en discussie
20:55 uur    Vervolg en afronding

Tijdens deze twee uur word je niet alleen geïnformeerd over de Wet Kwaliteitsborging en de meerwaarde van proefprojecten, ook kun je in contact komen met de verschillende gemeenten (Den Haag, Pijnacker, Zoetermeer, Delft, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Midden-Delfland, Voorschoten en Wassenaar) die bij het netwerk actief zijn. 

De gemeenten uit de regio Haaglanden gaan tijdens deze twee uur in gesprek met de bedrijven die binnen de gemeenten actief zijn. Daarnaast zullen verschillende experts en ervaringsdeskundigen hun kennis delen over nieuwe ontwikkelingen en proefprojecten.

Aanmelden
Na aanmelding krijg je een TEAMS-link toegezonden waarmee je kunt deelnemen aan het webinar. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via door een mail te sturen naar Margot Meijerink.


Tags