Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
1 oktober 2019
Workout kwaliteitsborging: de eerste ervaringen
Op 1 januari 2021 gaat de wet kwaliteitsborging in werking. Maar talloze vragen zijn nog onbeantwoord. Laat je daarom bijpraten tijdens de workout kwaliteitsborging op 31 oktober a.s.

​1 januari 2021 gaat het ervan komen, de wet kwaliteitsborging gaat in werking. Eerst moet er nog wel geoefend worden, spraken VNG en BZK af. In de afgelopen jaren zijn er al de nodige pilots geweest in het kader van de wet kwaliteitsborging, waar ook NEPROM- en Aedes-leden bij betrokken waren. Wat hebben zij daar geleerd? Welke nieuwe pilots komen er aan, heeft het voordeel om daar aan deel te nemen, en wat zijn dan de belangrijkste aandachtspunten? ​

Wil jij als professioneel opdrachtgever meer weten over de resultaten van eerdere pilots of de spelregels voor op te starten pilots? Wil je horen van collega's hoe ver zij al zijn en wat hun ervaringen waren? Kom dan naar de gezamenlijke workout kwaliteitsborging van Aedes en NEPROM op 31 oktober. We besteden aandacht aan de relatie met gemeenten en het pubiekrechtelijke deel van de wet. 

Tijdens de bijeenkomst wordt de wet kwaliteitsborging toegelicht, mede in relatie met de omgevingswet. Welke consequenties zijn er voor het vergunningsproces? Wat betekent dit precies voor de professionele opdrachtgever (ontwikkelaar, woningcorporatie en belegger)? Hoe zit het met het opleverdossier richting de gemeente? Hoe groot is de kans dat de woning niet in gebruik mag worden genomen doordat de gemeente gaat handhaven? En gaan de leges dan ook eindelijk naar beneden? Er is genoeg ruimte om vragen te stellen. 

Datum: donderdag 31 oktober 2019

Locatie en tijd: De Veenderhoeve, Stationsweg 5 in De Klomp. 

12.00 uur (ontvangst met lunch) - ca. 16.00 uur. 

Voor wie

Deze bijeenkomst is voor leden van NEPROM en Aedes als professioneel opdrachtgever. 

Aanmelden

Meld je snel aan. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Margot Meijerink

Voorwaarden evenement

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Afmeldingen dienen uiterlijk 48 uur voor aanvang van het evenement te worden gestuurd naar info@neprom.nl. Daarna geldt een 'no show' van 50 euro ex. btw. 

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Bouwvakker.png, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Bouwvakker.png

Tags