Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/YasinNB.jpg, https://www.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/YasinNB.jpg
Nieuws
13 april 2021
Yasin Torunoglu over het belang van de NEPROM-prijs
“Samenwerking en kennisontwikkeling zijn belangrijke doelstellingen voor ons als gemeente, maar zeker ook voor de NEPROM.”

Op 18 april sluit de indiening voor de NEPROM-prijs 2021. De prijs die de kwaliteit van locatieontwikkeling in Nederland midden in de aandacht plaatst en daarbij onder meer de samenwerking tussen gemeentelijke overheden en marktpartijen belicht. Wethouder Yasin Torunoglu zat in 2017 in de jury van de prijs en in 2019 kwam het Eindhovense project Strijp-S als winnaar uit de bus. Hij raadt andere gemeenten zeker aan om hun projecten in te dienen.

"Een prijs ván en vóór vakgenoten"
Torunoglu geeft aan dat de NEPROM-prijs een goed initiatief is. De prijs stimuleert wat hem betreft de inzet op hoogwaardige vastgoed- en gebiedsontwikkeling, met een accent op de samenwerking tussen overheid en markt: "Samenwerking en kennisontwikkeling zijn belangrijke doelstellingen voor ons als gemeente, maar zeker ook voor de NEPROM. Lokaal en regionaal staat de samenwerking van overheden met ontwikkelende partijen, corporaties, bewonersgroepen en investeerders/beleggers hier hoog op de agenda. Bovendien is het extra bijzonder dat het een prijs is ván en vóór vakgenoten; prettig als collega's in het land je werk waarderen."

"Het is heel mooi om deze passie te zien"
De Eindhovense wethouder is ervan overtuigd dat het uitreiken van de NEPROM-prijs zeker ook kan bijdragen aan de agendering van actuele thema's. "Daarnaast biedt het ook inspiratie voor de branche en de vakgenoten die ik noemde. En het is uiteraard een mooie erkenning voor de genomineerden en de uiteindelijke winnaar." Van zijn jurylidmaatschap in 2017 bleef Torunoglu het nodige bij: "Ik vond het heel leuk om te doen. Natuurlijk is het moeilijk om een keuze te maken uit alle projecten die met veel enthousiasme worden toegelicht door de betrokken gemeenten en ontwikkelaars. Het is heel mooi om deze passie te zien. Maar ik vond het ook heel leerzaam en inspirerend voor onze eigen opgaven."

"Een mooie plek in de spotlight"
Toen het binnenstedelijke transformatiegebied Strijp-S twee jaar later zelf de NEPROM-prijs won, was hij verheugd en trots. 'Na het winnen van de Gulden Feniks (de prijs voor renovatie/transformatie, red.) in 2013 gaf de NEPROM-prijs in 2019 een nieuwe energieboost. Een bevestiging maar met name ook een stimulans om samen met de gebiedspartners door te gaan op de ingeslagen weg. Een heel mooie erkenning voor de jarenlange samenwerking en zeker ook een stimulans om deze aanpak ook door te vertalen bij andere gebiedsontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan grootschalige ontwikkelingen als Eindhoven Internationale KnoopXL en meer binnenstedelijke ontwikkelingen zoals Emmasingelkwadrant en het VDMA-terrein.' Vanuit zijn ervaringen met de prijs raadt Torunoglu andere gemeenten zeker aan mee te doen. 'Het is een mooie plek in de spotlight voor een project/gebiedsontwikkeling. En geeft een impuls om met enthousiasme aan integrale gebiedsontwikkelingen mee te doen en de samenwerking te bevorderen tussen overheid en ontwikkelaars bij de totstandkoming van vastgoedprojecten.'