Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/lente%20akkoooord.jpg, https://www.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/lente%20akkoooord.jpg
Nieuws
13 juli 2022
Geslaagde platformbijeenkomst Lente-akkoord 2.0
30 juni was de eerste, zeer geslaagde, platformbijeenkomst van het Lente-akkoord 2.0

Dat Circulair Industrieel Bouwen de toekomst is, wordt inmiddels niet meer betwist. Marktpartijen, beleidsmakers, adviseurs en gemeentes zijn deze transitie volop aan het vormgeven. 

Tijdens de eerste platformbijeenkomst van het Lente-akkoord 2.0 (een initiatief van de NEPROM) gingen betrokken partijen in gesprek over actuele onderwerpen rond circulariteit en industrialisering. Van de volgende sessies zijn uitgebreide verslagen gemaakt; Materialenpaspoortde fiscale regeling MIA/Vamilverzekerbaarheid van meerlaagse houtbouwprojectende doorontwikkeling van het MPG-stelsel en consumentenwaardering van houtbouw.

850A1594.jpg

Gedurende de dag werd duidelijk dat koplopers in de transitie vooral behoefte hebben aan goede voorbeelden. Hoe ga je om met losmaakbaarheid? Hoe pas je gebruikte materialen toe in je project? Welke ingrepen zorgen effectief voor een lage MPG-score? Het Lente-akkoord 2.0 gaat hier de komende maanden mee aan de slag. Zodat straks niet alleen de koplopers, maar ook het peleton snel en grootschalig circulair kan bouwen.

De verslagen en presentaties van alle sessies staan nu online. Lees het verslag van de opening en de afsluitende discussie.

Ben je nog niet op dit programma aangesloten en je wilt dat wel? Neem dan contact op met Sander Woertman.