Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/publicaties/mnw-najaar-2014.jpg
Nieuws
6 mei 2014
Zichtbaar herstel verkoop nieuwbouwwoningen
Sinds eind 2013 melden NEPROM-leden dat de verkoop van nieuwe woningen aantrekt. De cijfers van de Monitor Nieuwe Woningen (MNW) over het vierde kwartaal van 2013 tonen deze stijging aan.

Sinds september vorig jaar melden NEPROM-leden en anderen dat de verkoop van nieuwe woningen aantrekt. De cijfers van de Monitor Nieuwe Woningen (MNW) over het vierde kwartaal van 2013 tonen de stijging voor het eerst ook echt aan.

Niet alleen het aantal verkopen groeide, in het vierde kwartaal stegen ook de verkoopquotes en leken de prijzen te stabiliseren. Hoewel het nog erg vroeg is voor conclusies, spreken we voorzichtig de verwachting uit dat we bij ongewijzigde omstandigheden naar 20.000 verkochte nieuwbouwwoningen gaan in 2014. Daarmee liggen de cijfers in 2014 naar verwachting fors hoger dan in 2012 en 2013 maar nog steeds op ongeveer 50% van het niveau dat voor de crisis gebruikelijk was.

In de Monitor Nieuwe Woningen vind je uitgebreide analyses van het aanbod, de verkoop, prijsontwikkeling e.d. van nieuwbouwkoopwoningen; waar relevant in vergelijking met de bestaande koopwoningen. Voor het eerst is ook een figuur opgenomen met een indicator voor de belangstelling van de consument gemeten via Niki en alle daarbij aangesloten nieuwbouwsites.

De MNW is op aanvraag verkrijgbaar bij Margriet Schepman.