Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
22 mei 2024
Zorgen NEPROM over besluit Collectieve warmte
NEPROM heeft zorgen over de niet-synchrone planning van collectieve warmtevoorzieningen met nieuwbouwprojecten. Daarom pleit ze voor meer ruimte voor individuele warmtevoorzieningen met oog op duurzaamheid en kosten.

Het besluit Collectieve warmte lag ter inspraak. Dit besluit geeft verdere uitwerking aan het wetsvoorstel Collectieve warmte, dat gericht is op de ontwikkeling van collectieve warmtesystemen. 

NEPROM heeft zorgen over het voorstel. Het grootste zorgpunt is dat de aanwijzing van een warmtekavel en warmtebedrijf niet synchroon loopt met het proces voor nieuwbouwprojecten. De planning en belangrijke besluiten lopen niet parallel, wat de werkbaarheid van het voorstel twijfelachtig maakt. 

 NEPROM pleit daarom voor meer ruimte voor individuele warmtevoorzieningen, waarbij duurzaamheid en kosten ook belangrijke overwegingen zijn. Lees hier de volledige NEPROM-brief.  ​

 


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/format%20afbeeldingen%20nieuws%20NEPROM%20website%20(24).png, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/format%20afbeeldingen%20nieuws%20NEPROM%20website%20(24).png

Tags