Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
16 februari 2016
Zuid-Limburg: ontwerp Structuurvisie Wonen
Gemeenten in Zuid-Limburg hebben de handen ineen geslagen wat betreft het woningmarktbeleid. Zij zijn met een gezamenlijke (ontwerp) structuurvisie gekomen.
Gemeenten in Zuid-Limburg hebben de handen ineen geslagen wat betreft het woningmarktbeleid. Zij zijn met een gezamenlijke (ontwerp) structuurvisie gekomen. Dat is een goede zaak. De woningmarkt in Limburg wordt geconfronteerd met uitdagingen die collectief opgepakt moeten worden, door de overheid en/met de markt.

De NEPROM heeft gereageerd op het ontwerp. De reactie loopt via twee lijnen. Ten eerste is het de vraag hoe omgegaan moet worden met reeds gemaakte afspraken. Veel bestaande privaatrechtelijke contracten hebben al tot uitgaven en investeringen geleid. Partijen zullen met elkaar in gesprek moeten gaan over de vraag hoe hiermee om te gaan.

Ten tweede is het de vraag hoe de ontstane negatieve spiraal doorbroken kan worden. In de visie van de NEPROM kan dit niet door het bestaande te beschermen en degenen die bewegen te straffen; via een in te stellen sloopfonds. Dit belemmert namelijk de benodigde dynamiek en voor deze aanpak is in publiekrechtelijke wetgeving volgens ons geen ruimte. Effectiever zou zijn op een doelmatige inzet van de Wet kraken en leegstand in te zetten.

Lees hier de volledige NEPROM reactie.
https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/zuid-limburg2.jpg

Tags