Skip Navigation LinksEvents

3da8391a-fa54-4f69-b182-7fe9b3f0ccc4
Event
2 juli 2024
Masterclass Omgevingswet
NEPROM organiseert een masterclass over de Omgevingswet die op 1 januari 2024 in werking is getreden. Lees meer en meld je aan op deze pagina. 
68cdea8e-a0a7-4a89-825e-89a7ba52162f
De Omgevingswet is op 1 januari 2024 in werking getreden. De integrale benadering of ‘het samenhangend werken” waarop de wet gestoeld is, vergt een andere aanpak en wijze van besluitvorming door overheden. Bovendien zijn de regels, mede door decentralisatie naar lagere overheden minder uniform geworden. Wat zijn nou precies de verschillen met wetgeving die in 2023 gold? Tegen deze achtergrond biedt NEPROM een masterclass Omgevingswet aan.
 

Wat is het doel van de masterclass?

Een positieve en ontwikkelingsgerichte insteek staat centraal in de masterclass. We kijken met een onbevangen blik vooruit. Welke kansen biedt de wet en hoe kan hij helpen projecten tot stand te brengen? De praktijk en praktijkvoorbeelden staan centraal. Verschillende concrete casus komen deze dag aan bod. Het gaat erom dat de deelnemers met de kennis die zij in deze masterclass opdoen binnen hun vakgebied (nog) beter in staat zullen zijn om de mogelijkheden die de wet biedt te signaleren en in te zetten in hun dagelijkse werk.

Inhoud van de masterclass

In een dag nemen de docenten je mee in de kern van de Omgevingswet. Specifieke aandacht gaat daarbij uit naar de belangrijkste aspecten voor de projectontwikkelingspraktijk. De dag wordt begeleid door Nicolette Zandvliet (senior jurist NEPROM).

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:
  • het doel en de basiselementen van de Omgevingswet. Dieper wordt ingegaan op het instrument ‘omgevingsplan’, door Liesbeth Berkouwer (HBR advocaten)
  • de omgevingsvergunning, door Merel Holtkamp (Van Benthem & Keulen, advocaten en notariaat)
  • participatie, door Wanda Blommensteijn (BRO)
  • actualiteiten en jurisprudentie, door Christine Visser (Ten Holter/Noordam advocaten)  
Bekijk het gehele programma van de masterclass via deze link

Voor wie is de masterclass bedoeld?

De masterclass is breed toegankelijk voor medewerkers bij een projectontwikkelaar, zoals bijvoorbeeld directieleden, projectontwikkelaars, projectmanagers, commercieel managers, financieel managers en juristen. De masterclass over de Omgevingswet bestaat uit maximaal 25 deelnemers.

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 2 juli 2024 (hele dag)
  • Locatie: Hotel Van der Valk, Winthontlaan 4 te Utrecht
  • Kosten voor NEPROM-leden € 600,- excl. BTW
  • Kosten voor niet-NEPROM-leden € 850,- excl. BTW
  • Kosten zijn incl. koffie/thee, lunch en borrel na afloop

Interesse

Heb je interesse in deelname? Meld je aan via de blauwe knop ‘Registreer je hier’. NEPROM-leden hebben voorrang op deze cursus.

Meer weten?

Neem dan contact op met Yvonne Wigchert, y.wigchert@neprom.nl
246e2dbd-fb78-4316-b0c8-6d9bb39c6a7f