Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
16 juli 2020
Masterclass Conceptontwikkeling
Eind juni heeft een groep van 22 enthousiaste deelnemers de 16e editie van de Masterclass Conceptontwikkeling (MCCO) afgerond. Van november tot april vindt de volgende ronde plaats met wederom een gevarieerd programma in verschillende Nederlandse steden.

​“De MCCO geeft waarde aan het vak van ontwikkelaar”

Eind juni heeft een groep van 22 enthousiaste deelnemers de 16e editie van de Masterclass Conceptontwikkeling (MCCO) afgerond. Van november tot april vindt de volgende ronde plaats met wederom een gevarieerd programma in verschillende Nederlandse steden. Er zijn nog plekken beschikbaar.

16e editie van MCCO afgesloten in Rotterdam
Een paar maanden later dan gepland werd eind juni de MCCO afgerond met een driedaags programma in Rotterdam. Ook nu weer met een diverse groep gedreven professionals werkzaam bij ontwikkelaars, woningcorporaties, beleggers en een gemeente. Tijdens een corona-proof programma namen de deelnemers onder meer de ontwikkeling van Katendrecht onder de loep. Zo deelde Christiaan Cooiman van Heijmans Vastgoed in Verhalenhuis Belvedere zijn opvatting en ervaringen met gebiedsontwikkeling, onder meer gevormd vanuit zijn jarenlange betrokkenheid bij ontwikkelingen op Katendrecht. “Het gaat niet om het concept, maar om de context”, zo is zijn motto. Hij leidde de groep vervolgens rond door de imposante transformatie van de Fenixloods, waar in Fenix 1 onder meer een van de Fenixlofts werd bezocht.

Harry-Jan Bus, directeur van Theater Walhalla, vertelde al wandelend zijn verhaal van Katendrecht. Als cultureel ondernemer was hij een van de pioniers die ‘de Kaap’ op de kaart zette. Met een workshop, begeleid door Arianne Notenboom, gingen de deelnemers op zoek naar de kracht van beeld. Een van de tools die tijdens diverse workshops in de MCCO worden aangereikt en waarbij deelnemers worden uitgedaagd om hun zintuigen optimaal te benutten bij het observeren en onderzoeken van plekken. Context geeft betekenis, zo was de les uit de wrap up van de door de deelnemers gemaakte beelden.

Context klein.png
Tijdens de afsluitende casusdag werkten de deelnemers in de Veldacademie aan een toekomst verhaal voor een gemengd stedelijke omgeving voor het gebied rond Waalhaven Noordzijde. Het was na cases rond Knooppunt Alexander en stationsgebied Lombardijen de derde keer dat de MCCO-deelnemers voor de eindcasus on the spot een dag aan de slag gingen met een daadwerkelijke gebiedsopgave die in samenwerking met afdeling stedenbouw van de gemeente Rotterdam werd geformuleerd.

Groepsfoto klein.png
De masterclass werd door de deelnemers zeer gewaardeerd zo bleek uit hun terugblik. “De MCCO geeft waarde aan het vak van ontwikkelaar waarbij kennis van conceptontwikkeling, als een manier van denken en handelen, onmisbaar is om een goede ontwikkelaar te worden. Deze competentie(s) leer je niet uit een boek maar leer je uit praktijkvoorbeelden en door deze met elkaar te bestuderen en te bespreken”, aldus een van de deelnemers.

Ben jij als vastgoedprofessional met ervaring ook op zoek naar een brede blik? Wil je andere dimensies van je vakgebied leren kennen, een volgende stap in je carrière zetten of ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Dan is de MCCO iets voor jou. De nieuwe ronde MCCO start in november – meld je nu aan!

Op 12 november gaat de 17e editie van de MCCO van start met 3 driedaagse blokken in Utrecht/Amsterdam, Nijmegen/Arnhem en Rotterdam en twee losse dagen in Zeist en Eindhoven. Er is al volop belangstelling maar er zijn nog plekken vrij. Kijk voor meer informatie op https://www.neprom.nl/opleidingen/masterclass%20conceptontwikkeling/default.aspx?Code=MCCO.

Tags - Bekijk verwante artikelen

Delen via Social Media