Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
1 mei 2012
Goed dat er een akkoord is!
Projectontwikkelaars en bouwondernemingen verenigd in Bouwend Nederland, NEPROM en NVB vinden het een goede zaak dat er alsnog een akkoord is gesloten over de begroting van 2013.

Projectontwikkelaars en bouwondernemingen verenigd in Bouwend Nederland, NEPROM en NVB vinden het een goede zaak dat er alsnog een akkoord is gesloten over de begroting van 2013. Daarmee wordt een einde gemaakt aan de grote onzekerheid. Positief is dat hiermee ook de contouren voor een brede hervorming van de woningmarkt zichtbaar zijn geworden, waarvoor daadwerkelijk politiek draagvlak is.

Met dit akkoord is een belangrijke stap gezet naar rust op de woningmarkt en herstel van het consumentenvertrouwen. Er is sprake van een akkoord op hoofdlijnen, met duidelijkheid over de hypotheekrenteaftrek en de overdrachtsbelasting. De komende maanden zal er nog veel uitgewerkt moeten worden, bijvoorbeeld waar het gaat om de huursector, maar de inzet beoordelen de drie partijen als positief. Feit is wel dat nieuwe woningen duurder worden door de forse verhoging van de BTW. Volgens Bouwend Nederland, NEPROM en NVB moet de nijpende situatie waarin de bouw zich thans bevindt worden omgebogen, omdat vast staat dat binnen enkele jaren de bouwcapaciteit die nu verloren gaat weer hard nodig zal zijn. In dat kader is het van belang dat er binnen het akkoord middelen zijn gereserveerd voor het bevorderen van energiezuinige woningbouw.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/politiek/tweede-kamer.jpg

Tags