Nieuws
10 maart 2014
Stelling: ‘Verscherp aansprakelijkheid bouwer’
Het kabinet wil het eenvoudiger maken om aannemers aansprakelijk te stellen voor gebreken aan nieuwbouwhuizen en andere nieuwe panden.
De VEH nodigt elke maand een opiniemaker uit om een stelling op te werpen in haar Eigen Huis Magazine. Jan Fokkema reageerde onlangs namens de NEPROM op de stelling dat het nog vaak lastig zou zijn voor opdrachtgevers om aannemers aansprakelijk te stellen voor gebreken aan nieuwbouwhuizen en andere nieuwe panden. 

"De aansprakelijkheid is al goed geregeld in Nederland. We hebben uitstekende leverings- en servicevoorwaarden die in goed overleg tussen consumenten en bouwers tot stand zijn gekomen.

Daar bovenop hebben we een uitgebreid stelsel van garanties en verzekeringen. Bijvoorbeeld de afbouwgarantie als een aannemer failliet gaat, en aansprakelijkheidstermijnen tot en met twintig jaar voor de ernstigste gebreken.

Dit stelsel geldt voor nieuwbouwwoningen met een garantiecertificaat van instellingen als SWK en Woningborg die onder toezicht staan van de Stichting Garantiewoning. Ook Vereniging Eigen Huis heeft zitting in deze stichting",
aldus Jan Fokkema.

Lees het hele artikel in Eigen Huis Magazine.

Tags