Nieuws
6 januari 2015
Carlo van de Weijer (TomTom / TUe) keynote spreker DVDP
Carlo van de Weijer, directeur 'Smart Mobility' aan de TU Eindhoven en werkzaam voor TomTom, is keynote spreker tijdens de DVDP.

Carlo van de Weijer, directeur van de strategic area 'Smart Mobility' van de TU Eindhoven en werkzaam voor TomTom, is keynote spreker tijdens de 4e editie van de Dag van de Projectontwikkeling (DVDP) op 23 april.

Tijdens hét jaarlijkse kennisevent voor vastgoedprofessionals krijgen innovaties en nieuwe concepten, van binnen én buiten onze sector, ook dit jaar volop de bühne. Carlo van de Weijer neemt ons mee in de wereld van ‘smart mobility’. Hij gaat onder meer in op de vraag hoe mensen zich in de toekomst verplaatsen en welke mogelijkheden en gevolgen dit met zich meebrengt.

Computers op wielen
ICT en het internet hebben de mobiliteitsarena bereikt. Voertuigen zijn computers op wielen geworden en gaan slim met elkaar samenwerken. Daardoor zullen de ontwikkelingen in en rondom mobiliteit exponentieel snel gaan veranderen, zoals gebruikelijk is in elke industrie waar de ICT haar intrede doet. Carlo van de Weijer gaat tijdens zijn speech in op deze zogenaamde disruptive change. Met als voorbeeld de veranderende wereld van vervoer, maar met duidelijke links naar andere industrieën.

Over Carlo van de Weijer
Carlo van de Weijer (1966) is afgestudeerd aan TU/e als werktuigbouwkundig ingenieur en gepromoveerd aan de Technische Universiteit in het Oostenrijkse Graz. Hij heeft gewerkt als divisiehoofd bij TNO automotive, voordat hij in 2001 overstapte naar Siemens VDO om leiding te gaan geven aan de onderzoekseenheid voor navigatiesystemen in Eindhoven.

In juni 2007 ging hij met deze onderzoekseenheid over naar TomTom, waar hij sindsdien werkzaam is. Van de Weijer is tevens verbonden aan de TU/e als directeur van het strategisch onderzoeksgebied "Smart Mobility". Hij is onder andere bestuurslid bij Connekt/ITS Nederland en AutomotiveNL, en commissaris bij enkele bedrijven in de hightech sector.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.dagvandeprojectontwikkeling.nl