Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
19 april 2017
Vijf kanshebbers voor NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling
De jury van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2017. De winnaar wordt op 18 mei bekendgemaakt.

Voorburg, 19 april 2017

De jury van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2017. Handelskade (Nijmegen), Stationsgebied OV Terminal Breda (Breda), Wijnhavenkwartier (Den Haag), ZuiderDUIN (Almere) en Buiksloterham Kavel 21 (Amsterdam) maken kans om op 18 mei tot winnaar te worden uitgeroepen tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in Den Bosch. De prijs wordt uitgereikt aan overheden en marktpartijen die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd.

Het gaat bij de genomineerde projecten om samenwerking tussen de volgende partijen:

  • Handelskade van gemeente Nijmegen en BPD Ontwikkeling BV;
  • Stationsgebied OV Terminal Breda van gemeente Breda, NS Stations en ProRail;
  • Wijnhavenkwartier van gemeente Den Haag en Heijmans Vastgoed;
  • ZuiderDUIN van gemeente Almere en Amvest;
  • Buiksloterham Kavel 21 van gemeente Amsterdam en Coöperatieve Vereniging Beleef Buiksloterham.

De jury is van mening dat deze vijf projecten goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen overheden en marktpartijen, en dat de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uitblinken.

De jury van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2017 bestaat uit Josja van der Veer, voorzitter (directeur Facilitaire Campus Organisatie van de Vrije Universiteit), Francine Houben (directeur Mecanoo architecten), Yasin Torunoglu (wethouder Wonen, Wijken en Burgerparticipatie gemeente Eindhoven), Geurt van Randeraat (directeur SITE Urban Development), Bernard Hulsman (redacteur en architectuurcriticus NRC Handelsblad) en Arno van der Voort (partner Provast, vertegenwoordiger namens Markthal/ Laurenskwartier, winnaar NEPROM-prijs 2015).

De NEPROM, de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, wil het belang van goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen voor de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren. Daartoe heeft zij de NEPROM-prijs voor Locatieontwikkeling in het leven geroepen. In 2017 wordt de prijs voor de zevende maal uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland. Die locatie is met het beste resultaat (her)ontwikkeld en de betrokken partijen hebben op voorbeeldige wijze samengewerkt. De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat.

De winnaar van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 18 mei, 1931 Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/logo_NP2017-286.jpg

Tags