Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
10 juni 2019
"Masterclass is absoluut een cadeautje!"
"Tussen het voorjaar van 2015 en nu heb ik vier verschillende NEPROM-opleidingen doorlopen. Ik kwam bij de NEPROM terecht omdat ik me wilde bekwamen in de breedste zin van het woord op het gebied van projectontwikkeling."

Interview met Renate Schultz-Zuidgeest, deelnemer aan verschillende NEPROM-opleidingen.

'Tussen het voorjaar van 2015 en nu heb ik vier verschillende NEPROM-opleidingen doorlopen: de Leergang Projectontwikkeling, Mastercourse E-Business, de cursus Juridische Aspecten van Projectontwikkeling en de Masterclass Conceptontwikkeling. Ik kwam bij de NEPROM terecht omdat ik me wilde bekwamen in de breedste zin van het woord op het gebied van projectontwikkeling en de overstap wilde maken naar locatie-en conceptontwikkeling.

Over de Leergang Projectontwikkeling die ik in 2015 al volgde, werd gezegd dat de kwaliteit en interactiviteit van de opleiding hoog zijn en dat deze bijdraagt aan de vorming van je netwerk; dat leek me een uitstekende combinatie! In de praktijk is dat zeker ook gebleken. Inhoudelijk zeer inspirerend en ook het contact met de inleiders vond ik heel positief; iedereen is zeer benaderbaar. Ook na de opleiding kon ik aankloppen bij sommigen voor advies.

De Mastercourse E-Business (2018) sloot uitstekend aan bij mijn werk als verkoopmanager in de nieuwbouw: heel hands-on, praktijkgericht en direct toepasbaar. En met passie voor het vak gebracht door de drie docenten.

De cursus de Juridische Aspecten van Projectontwikkeling voorzag in mijn behoefte aan een enerzijds theoretische kennis en anderzijds de vertaling naar de praktijk. Op een korte, intensieve manier kregen we inzicht in kansen en risico's, do's en dont's. Wat mij betreft kan deze cursus zelfs met een dag verlengd worden, zeker interessant!

En dan de Masterclass Conceptontwikkeling: absoluut een cadeautje! Deze sloot geweldig aan bij mijn persoonlijke ontwikkeling; inmiddels behoort conceptontwikkeling tot een deel van mijn werk. De MCCO is een uniek traject, met één grote aaneenschakeling van praktijkprojecten en trainingen vanuit diverse invalshoeken en tijdsbeelden. Steeds ook met de verhalen áchter de projecten. Heel integraal, met veel aandacht voor andere stakeholders in het proces van conceptontwikkeling. Hoe geef je steden een kwaliteitsimpuls? Hoe breng je placemaking op gang? Hoe pak je de dialoog met de omgeving op? Hoe ga je met een "open mind" een casus in? En hoe hóud je die open mind?

De Masterclass prikkelt ook om zelf heel scherp na te denken: hoe sta ik als persoon hierin? Hoe treed ik de opgaven tegemoet? Vanaf het begin is er veel aandacht voor die persoonlijke ontwikkeling. Veel van de kennis en vaardigheden heb ik al toegepast in mijn eigen praktijk. Het niveau en het tempo liggen heerlijk hoog, met steeds weer verrassingen. Met de NEPROM als betrokken organisatie die ook deze Masterclass uitstekend begeleidt. Een aanrader! Als ze in de nabije toekomst een nieuwe opleiding of cursus bieden die aansluit bij mijn honger naar kennis en ontwikkeling ben ik zeker van de partij!'

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/opleidingen/renate%20schultz286.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/opleidingen/renate%20schultz286.jpg

Tags