Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
17 oktober 2012
NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2013
Projecten met een uitstekende samenwerking tussen overheden en marktpartijen kunnen ook dit jaar weer meedingen naar de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.

Projecten met een uitstekende samenwerking tussen overheden en marktpartijen kunnen ook dit jaar weer meedingen naar de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling. Het project Newport-Nesselande, een samenwerking van AM Zuidwest, Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers en de gemeente Rotterdam sleepte de prijs in 2011 in de wacht. De winnaar van 2013 wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 23 mei in Den Bosch.

De prijsvraag, die tweejaarlijks wordt uitgeschreven, heeft dit jaar als nieuw element dat een belangrijk deel van de locatieontwikkeling moet bestaan uit transformatie of herontwikkeling. Partijen die willen meedingen naar de prijs konden hun projecten tot 15 februari indienen. Het werk ligt nu bij de jury die de inzendingen de komende tijd gaat beoordelen. Medio april worden de genomineerden bekend gemaakt. Wie de winnaar wordt weten we op 23 mei tijdens de Dag van de Projectontwikkeling. Naast de prijsuitreiking biedt deze dag een boeiend programma met het thema 'Samen vernieuwen en transformeren'. Kijk voor informatie op www.dagvandeprojectontwikkeling.nl.    


De winnaar in 2011: Newport-Nesselande

Waarom deze prijs?
De NEPROM, de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, wil het belang van goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen voor de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren. Daartoe heeft zij de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling in het leven geroepen. In 2013 wordt de prijs voor de vijfde maal uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland. Die locatie is met het beste resultaat (her)ontwikkeld en de betrokken partijen hebben op voorbeeldige wijze samengewerkt. De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat.

Welke locaties komen in aanmerking?
In aanmerking voor de prijs komen ontwikkelingen van locaties met een logische, stedenbouwkundige samenhang. De locatieontwikkeling moet plaatsvinden binnen bebouwd gebied en moet voor een substantieel deel bestaan uit transformatie, herontwikkeling, renovatie en/of sloop van bestaand vastgoed. Ook moet de openbare ruimte mee zijn ontwikkeld. De locatieontwikkeling dient bovendien voldoende ver gevorderd te zijn om beoordeling van het (te bereiken) eindresultaat mogelijk te maken; dat betekent dat delen van de locatieontwikkeling recentelijk (in de afgelopen drie jaar) opgeleverd zijn of binnenkort (binnen een jaar) worden opgeleverd. Tot slot dient minimaal 25% van het (her)ontwikkelde of getransformeerde vastgoed in het commerciële segment te zijn gesitueerd, waaronder wij verstaan koopwoningen, huurwoningen (buiten het gereguleerde segment) en gebouwen (winkels, kantoren, hotels, etc.) die niet in opdracht van (semi-)overheden zijn of worden gerealiseerd.

Wie kan een locatie aanmelden?
Aanmelden van een locatie was mogelijk tot 15 februari 2013 door de betrokken overheid en betrokken marktpartij(en) gezamenlijk.

Reglement
De precieze vereisten en informatie over de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling vindt u in het Reglement NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.

Jury en beoordeling
Een deskundige jury zal de inzendingen beoordelen aan de hand van selectiecriteria. Medio april worden de genomineerden bekend gemaakt. Voorzitter van de jury is Karin Laglas, hoogleraar Real Estate & Housing en decaan faculteit Bouwkunde, TU Delft. De jury bestaat verder uit Elly Blanksma-van den Heuvel (burgemeester gemeente Helmond), Bernard Hulsman (NRC Handelsblad), Margot van Niele (directeur Kalliste Woningbouwontwikkeling), Geurt van Randeraat (directeur SITE urban development) en Willem Hein Schenk (voorzitter BNA).

Winnaar bekend op de Dag van de Projectontwikkeling 2013 dvdp
Tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 23 mei 2013 in Den Bosch wordt de winnende locatie met de daarbij betrokken partij(en) bekend gemaakt en de prijs uitgereikt. De prijs bestaat uit een kunstwerk als trofee.

Vragen
Mocht u vragen hebben over de NEPROM Prijs voor locatieontwikkeling dan kunt u hiervoor terecht bij Paul Splinter, secretaris NEPROM Prijs, telefoonnummer 070-3370337 of email p.splinter@neprom.nl.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/neprom-prijs.jpg

Tags