Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
11 oktober 2023
Webinar hypothecair krediet en energielabels
In 2024 levert een hoog energielabel meer financieel voordeel op in de vorm van extra leenruimte. Wat betekent dit voor de kopers van nieuwbouwwoningen en hoe kan je hier als ontwikkelaar op inspelen? Kom erachter tijdens het webinar op 16 november van 10.00 tot 11.30 uur.

Elk jaar wordt in november door het ministerie van Financiën de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet bekend gemaakt. Voor 2024 staan er belangrijke wijzigingen op stapel.

Denken in energielabels
Door de voorgestelde wijzigingen wordt voor alle koopwoningen het energielabel een belangrijke variabele bij de financiering. Het energielabel-denken wordt daarmee een standaard voor elke hypotheekaanvraag, niet alleen voor nieuwbouw maar ook in het geval van bestaande woningen. Een positieve ontwikkeling, want hierdoor wordt de keuze voor energiezuinige (nieuwbouw)woningen positief beïnvloed.

Webinar
NEPROM organiseert op donderdag 16 november van 10.00 tot 11.30 uur een webinar over de veranderingen in de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet. Een expert licht de wijzigingen toe, en spitst dit toe op de wijzigingen in relatie tot het energielabel van de woning. Wat betekent dit voor kopers van nieuwbouwwoningen? Hoe kun je hier als ontwikkelaar op inspelen? Jan Fokkema, directeur NEPROM, is gespreksleider. Er is ruim tijd voor vragen. Meld je hier aan.

We verwachten dat de Regeling 2024 vóór 16 november is gepubliceerd. Mocht dit niet het geval zijn, dan verschuiven we dit webinar.

Je kunt hier de consultatieversie lezen. Lees hier de reactie van NEPROM op de consultatieversie. ​


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/webinar%20hypothecair.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/webinar%20hypothecair.jpg

Tags