Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/driesprong.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/driesprong.jpg
Nieuws
17 oktober 2018
​Kostenverhaal onder de Omgevingswet: de driesprong
Het wetgevingsproces rond kostenverhaal onder de Omgevingswet komt in een cruciale fase. De NEPROM is daarover momenteel intensief in gesprek met het Ministerie.

Het wetgevingsproces rond kostenverhaal onder de Omgevingswet komt in een cruciale fase. De NEPROM is daarover momenteel intensief in gesprek met het Ministerie.
 
In eerste instantie over de rommelige wijze waarop het proces plaats vindt. We zetten daar onze vraagtekens bij. In de eerste plaats is het onderwerp geregeld in de  Omgevingswet. Ten tweede komen vervolgens in de Invoeringswet onderdelen aan bod, in afwachting van het definitieve, uiteindelijke en derde systeem onder de Aanvullingswet Grondeigendom, waarvan de teksten (nog) niet openbaar zijn. Streven van het Ministerie is het voorstel rond het einde van het jaar bij de Tweede Kamer in te dienen. Het proces maakt het onoverzichtelijk en lastig. Zeker in een scenario waarbij de Aanvullingswet misschien wat langer op zich laat wachten.    

Wij dringen met de VNG bij het Ministerie aan op duidelijkheid. Ook voor gemeenten is van belang te weten hoe het eventuele nieuwe systeem uitpakt. Met het Ministerie is daarom afgesproken een gezamenlijke bijeenkomst te organiseren; waar ook een vertegenwoordiging van NEPROM-leden welkom is. Een uitnodiging volgt nog. 

Tevens voorzien wij de Tweede Kamer van de benodigde achtergrondinformatie en hebben wij persoonlijk contact. Dat gaat ook breder over het functioneren van de woningmarkt in het algemeen en de rol die de Crisis- en herstelwet daarin bijvoorbeeld kan spelen.
 
Heb je vragen over dit onderwerp of vind je het leuk om ons van input te voorzien? Neem dan contact op met Nicolette Zandvliet (070 - 337 0335).

Tags