Skip Navigation LinksStart

Dossier
Tenders en grondverkoop
De uitspraak van de Hoge Raad in de zaak Didam over het door de overheid bieden van gelijke kansen bij gronduitgifte heeft grote gevolgen voor het een-op-een samenwerken bij gebiedsontwikkeling. De gevolgen moeten in de praktijk geleidelijk duidelijk worden.
901b7d9a-d773-4ac4-ae8e-d75730bdec7b
Contactpersoon:
ir. Margriet (M.H.L.) Schepman
Sr. Beleidsmedewerker
14 januari 2022
14 januari 2022
Opinie: 1-op-1 grondverkoop
Het gedrag van gemeenten en marktpartijen bepaalt in hoeverre de schade door de uitspraak van de Hoge Raad kan beperkt blijven, vindt Friso de Zeeuw.
Lees nieuwsbericht
14 december 2021
"Op dit moment schieten projecten al in de vertraging"
NEPROM-directeur Jan Fokkema sprak met BNR over de gevolgen van een recente uitspraak van de Hoge Raad over gronduitgifte.
Lees nieuwsbericht
14 december 2021
Drukbezocht flitswebinar over de verkoop van vastgoed door overheden
Op 10 december 2021 vond het webinar plaats over de verkoop van vastgoed door overheden. Ali Al Khatib en Erik Verweij (Stibbe) gingen in op een belangrijke actualiteit met grote gevolgen voor de projectontwikkelingspraktijk.
Lees nieuwsbericht
14 december 2021
Uitspraak Hoge Raad levert nu al vertraging woningbouw op
De uitspraak zorgt meteen voor vertraging bij veel lopende projecten. NEPROM-directeur Jan Fokkema geeft op verzoek van o.a. Cobouw en BNR een reactie.
Lees nieuwsbericht
20 april 2021
Vijf tips voor goede tenders
Deze vijf tips vormen samen een compacte samenvatting van de belangrijkste aandachtspunten uit de Reiswijzer Gebiedsontwikkeling, volgens projectontwikkelaars.
Lees nieuwsbericht