Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/dvdp2015/nieuwsafbeeldingen/sander-groet.jpg
Nieuws
12 maart 2015
DVDP-update: van breiende oma’s tot zelfrijdende auto’s
Ook dit jaar geven we de bühne aan vernieuwers. Sander Groet completeert het hoofdprogramma met zijn verhaal over de A’DAM-toren.
Ook dit jaar geven we tijdens de Dag van de Projectontwikkeling de bühne aan innovators en vernieuwende ondernemers. De Amsterdamse ondernemer Sander Groet (foto) completeert het hoofdprogramma met zijn verhaal over de ontwikkeling van A’DAM-toren.

We trappen het ochtendprogramma af met social entrepeneur Niek van Hengel van Granny’s Finest, afgelopen jaar uitgeroepen tot radicale vernieuwers. Hij laat zien hoe een onderneming van breiende oma’s en jonge ontwerpers commercie koppelt aan maatschappelijke relevantie - én tegelijkertijd verbindingen legt tussen jong en oud. Als ergens het DVDP motto ‘Maak het met mensen!’ van toepassing is, dan is het wel bij het verhaal over Granny’s Finest.

Vervolgens neemt Carlo van de Weijer (TU Eindhoven / TomTom) ons mee in de wereld van ‘smart mobility’. Niet voor niets, want ICT en het internet hebben de mobiliteitsarena bereikt. Voertuigen zijn computers op wielen geworden en gaan slim met elkaar samenwerken. Daardoor zullen de ontwikkelingen in en rondom de mobiliteit exponentieel snel gaan veranderen, zoals gebruikelijk is bij elke industrie waar de ICT haar intrede doet. Van de Weijer gaat in zijn bijdrage in op deze zogenaamde disruptive change. Met als voorbeeld de veranderende wereld van vervoer, maar met duidelijke links naar andere industrieën.

Daarna deelt ondernemer Sander Groet (foto) zijn verhaal over de ontwikkeling van de A’DAM-toren (Toren Overhoeks) aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord. Het ochtendprogramma wordt afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2015 door juryvoorzitter Josja van der Veer (Facilitaire Campus Organisatie Vrije Universiteit).

Tags