Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
16 maart 2023
Gijsbert van Herk voorzitter Cie. Duurzaamheid
​NEPROM-bestuurslid Gijsbert van Herk is de nieuwe voorzitter van de NEPROM commissie Duurzaamheid. Op donderdag 9 maart zat hij zijn eerste commissievergadering voor, waar o.a. werd gesproken over No Net Land Loss en de CO2-barometer.

​NEPROM-bestuurslid Gijsbert van Herk is de nieuwe voorzitter van de NEPROM commissie Duurzaamheid. Op donderdag 9 maart zat hij zijn eerste commissievergadering voor.  

Er waren veel duurzaamheidsissues te bespreken. Een nieuw ingebrachte issue betreft de No Net Land Loss paragraaf in de EU Taxonomy. Deze paragraaf houdt in dat nieuwbouw op landbouwgrond niet als duurzaam wordt gezien. Ook besproken werden het Lente-Akkoord 2.0 onderzoek naar de CO2 Barometer; de Global Warming Indicator; de MPG en warmtepompen.  

De notitie van NEPROM aan minister De Jonge over de ambities voor duurzaamheid op gemeentelijk niveau werd besproken. Deze notitie is in het kader van de Wooncoalitie die met de minister hogere duurzame ambities wil afspreken, mits deze landelijk en niet op het niveau van gemeenten worden vastgelegd. Op 22 maart staat dit ook op de agenda van de NEPROM-bestuursvergadering. 

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/van%20herk.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/van%20herk.jpg

Tags