Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
12 juni 2023
NEPROM en Xitres lanceren consumentenplatform
Dit innovatieve nieuwbouwplatform biedt woningzoekenden een totaalaanbod van alle nieuwbouw koop- en huurwoningen in Nederland, inclusief alle praktische informatie. Door ontwikkelaars en woningzoekenden op een laagdrempelige manier samen te brengen helpen we de sector vooruit.

NEPROM en Xitres, een bekende IT-speler op het gebied van nieuwbouwprojecten, slaan de handen ineen om tot een innovatief consumentenplatform voor nieuwbouwwoningen te komen. Het platform gaat op 1 september live en moet voor het eerst in Nederland woningzoekenden een totaalaanbod van alle nieuwbouw koop- en huurwoningen bieden. 

Het nieuwbouwplatform zal actuele en gedetailleerde informatie bevatten op project- en woningniveau, zoals locaties, plattegronden, artist impressions, prijzen, specificaties en bijzondere voorzieningen. Het platform staat open voor alle aanbieders van nieuwbouwwoningen en streeft naar een naadloze koppeling met de door de markt gebruikte CRM-systemen. Consumenten kunnen via het platform drempelloos doorklikken naar specifieke projectsites en daar hun belangstelling voor het project kenbaar maken. Gebruikersgemak en een optimale consumentenbeleving staan voorop. 

Bewust nieuwbouw
Naast het nieuwbouwaanbod zal het platform ook uitgebreide informatie aan consumenten bieden in het proces van oriënteren, kopen, bouwen en bewonen van een nieuwbouwwoning. Het huidige informatieplatform bewustnieuwbouw.nl wordt geïntegreerd binnen nieuwbouw.nl. Op het nieuwe platform leest de consument informatie over bijvoorbeeld energielasten, duurzaamheid, comfort, garantie, contracten, financiering, etc. De initiatiefnemers verwachten dat het platform sterk bij zal dragen aan het positieve imago van nieuwbouw.

Breed draagvlak
Martijn Fähnrich, directeur Xitres: "We zijn verheugd om samen met NEPROM dit innovatieve nieuwbouwplatform te lanceren. Met ons gezamenlijk platform bieden we een ongeëvenaarde ervaring aan gebruikers." Jan Fokkema, directeur NEPROM: “Het is nadrukkelijk een open platform waarbij we streven naar samenwerking met derden om het draagvlak verder te verbreden. De NEPROM zal daartoe een aparte stichting oprichten.”https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/lancering%20nieuwbouw.nl.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/lancering%20nieuwbouw.nl.jpg

Tags