Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/integriteit2.jpg
Nieuws
15 juli 2015
NEPROM-integriteitscheck: Eerlijk! Doe jij genoeg?
Integriteit is een voortschrijdend proces, dat continu onderhoud vergt. De NEPROM-integriteitscheck stimuleert de dialoog over integriteit en biedt bruikbare handvatten voor leden.
Integriteit is een voortschrijdend proces, dat continu onderhoud vergt. De NEPROM-integriteitscheck stimuleert de dialoog over integriteit en biedt bruikbare handvatten voor leden. 

Eerlijk! Doe jij genoeg? 
Begin februari konden we in de krant lezen dat Michael van Praag de integriteitscheck van de ethische commissie van de FIFA had doorstaan. Net als zijn concurrenten, waaronder Sepp Blatter. Enkele maanden, een hoop tumult en wat smeuïge details verder, bekijken we deze informatie met andere ogen. En dat behoeft geen nadere toelichting. Want laten we eerlijk zijn: wat zegt zo’n integriteitscreening nou eigenlijk? Natuurlijk, je moet ergens beginnen. Je zal maar niks doen en flink onderuit gaan. En in de huidige tijdgeest, waarin de integriteit van organisaties en vooral ook haar personen onder een vergrootglas ligt, is een risicogebaseerd onderzoek zeer nuttig. Het maakt broosheid inzichtelijk en legt zwaktes bloot.

Aan de slag met integriteit
Volgens de NEPROM vergt integriteit echter continu onderhoud. Het is een voortschrijdend proces. En dat is soms best bewerkelijk. Maar het loont! De projectontwikkelingssector heeft ervaren dat de impact van incidenten groot is. Juist daarom is van belang dat stakeholders een overtuigd en actief beeld hebben van hoe er omgegaan wordt met dit onderwerp door de NEPROM en haar leden.

Om het onderscheidend vermogen van haar leden te versterken, bevordert de NEPROM graag de dialoog over integriteit. Hoe geef je integriteit vorm zodat het bijdraagt aan vertrouwen, langdurige relaties en een gezonde bedrijfsvoering?

Doe de integriteitscheck
Om haar leden van dienst te zijn heeft de NEPROM met een integriteitscheck een aantal bruikbare handvatten en aandachtspunten op een rijtje gezet. Eén voor medewerkers en één voor sleutelpersonen; degenen die een belangrijke rol spelen bij het realiseren en borgen van een integere organisatie. Gebruik de check om er concreet mee aan de slag te gaan, of voor een 'rondje bewustwording'.

Download de NEPROM-integriteitscheck voor medewerkers
Download de NEPROM-integriteitscheck voor sleutelpersonen