Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
13 april 2023
Terugblik NEPROM-ledenvergadering
De NEPROM-leden waren op bezoek bij het Defensie-eiland in Woerden: een project van VORM en Blauwhoed. Onder andere crisismaatregelen, de regionale woondeals en inspraakreacties van de NEPROM op diverse wetsvoorstellen waren onderwerp van gesprek.

Op woensdag 12 april vond de NEPROM-ledenvergadering plaats bij het project Defensie-eiland in Woerden. 

NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter besprak verschillende verenigingsactiviteiten met de leden. Ze gaf een korte toelichting op o.a. een gezamenlijke brief van de NEPROM en Vvg over grondbeleid, de inspraakreacties van de NEPROM op Wet betaalbare huur (middenhuur) en de Wet regie volkshuisvesting, het besluit van het NEPROM-bestuur om een implementatiepad op te stellen voor de reductie van de CO2-uitstoot tijdens de bouw van woningen en – niet te vergeten – de DVDP. Een aantal onderwerpen kreeg door vragen en reacties vanuit de leden wat meer aandacht. Zo stelden de leden vragen over de invloed van marktpartijen op de uitvoering de woondeals via de regionale versnellingstafels en reflecteerden zij op de crisismaatregelen waarvoor de NEPROM zich inzet in gesprekken met BZK en met minister De Jonge. De inspraakreacties van de NEPROM op de Wet vastgoedaandelentransacties maakte veel los. Het maakt projecten kapot, wat men vanwege het ontbreken van overgangsrecht extra problematisch vond.

Na het huishoudelijke deel van de vergadering kregen de deelnemers een presentatie van Jeroen van Lier (VORM) en Merel Putman (Blauwhoed) over het Defensie-eiland; een voormalig defensieterrein in de binnenstad van Woerden. Het terrein is van noord naar zuid getransformeerd in een rustige, karakteristieke woonwijk met luxe appartementen, ruime eengezinswoningen en cascowoningen die bewoners zelf kunnen vormgeven in historische fabriekspanden. Daarnaast zijn in het oude wasserijgebouw ondernemers gestart met een horecaonderneming, zodat het eiland meer functies vervult dan alleen wonen.  

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/ledenbijeenkomst.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/ledenbijeenkomst.jpg

Tags