Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
25 april 2023
Webinar Laadinfrastructuur in parkeergarages
​Bij het bouwen of aanpassen van een garage of parkeerruimte dient er rekening te worden gehouden met het aanleggen van laadinfrastructuur. In een webinar op 11 mei geeft de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) uitleg over de beste aanpak.

Op donderdag 11 mei organiseert de NAL (Nationale Agenda Laadinfrastructuur) een webinar met uitleg en tips over het aanleggen van laadinfrastructuur. Het aanleggen van voldoende laadinfrastructuur is nodig omdat vanaf 2030 alle nieuwe auto's elektrisch moeten zijn. Daarbij bevat het Bouwbesluit de verplichting om hier rekening mee te houden bij het bouwen of aanpassen van een garage of parkeerruimte.

In de NAL hebben overheden, netbeheerders en marktpartijen afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat het aantal laadpunten meegroeit met de toenemende vraag. De NAL is een samenwerking van: het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat (I&W), het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Formule E-Team, (FET), de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het Interprovinciaal Overleg (IPO), de netbeheerders (uitvoering door ElaadNL) en het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL).

In 2030 verwachten we bijna 2 miljoen elektrische auto's op de Nederlandse wegen. Deze auto's moeten altijd, overal, veilig en slim opgeladen kunnen worden. Op de eigen oprit, in de openbare ruimte, maar ook in garages en parkeerruimtes. Bij de bouw of aanpassing van een parkeergarage is moet je rekening houden met de groei van elektrische voertuigen en de vraag naar laadpunten. De richtlijnen laadpunten in parkeergarages en dit webinar geven antwoord op de vragen hoeveel laadpunten er nu en in de toekomst nodig zijn en hoe de infrastructuur toekomstbestendig kan worden gerealiseerd. Door hier nu al rekening mee te houden, worden extra kosten voorkomen doordat de technische installatie moet worden aangepast of worden uitgebreid.

In een webinar op 11 mei van 15.00-16.00 uur legt Willem Knol van Bureau Over Morgen uit hoe je dit het beste kunt aanpakken en wat daarbij komt kijken. De NAL regio G4 (vier grote gemeenten) is erbij om een toelichting te geven, onder andere over brandveiligheid. Meld je gratis aan via onderstaande link.

Webinar Laadinfrastructuur in parkeergarages | Nationale Agenda Laadinfrastructuur


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/laadpaal.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/laadpaal.jpg

Tags