Skip Navigation Linksdefault

Participatie voor Vastgoedprofessionals

De tweedaagse cursus Participatie voor vastgoedprofessionals is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn of haar functie te maken heeft met participatievraagstukken. Verschillende professionals nemen je mee in de do’s en dont’s tijdens een participatietraject. Het programma is afwisselend en energiek.

Wat is het doel van de cursus?

Met de komst van de Omgevingswet krijgen vastgoedprofessionals steeds vaker te maken met participatievraagstukken. Na afloop van de cursus Participatie weet je:

 • waarom participatie nodig is en vooral ook waarom en wanneer het waardevol is om in te zetten;
 • welke onderdelen vanuit de Omgevingswet verplicht zijn;
 • welke vormen van participatie er zijn en wanneer je welk niveau inzet;
 • wat jouw rol als ontwikkelaar/initiatiefnemer is in participatieprocessen en wat de rol is van andere partners in het proces, zoals gemeenten; 
 • waar je op moet letten als je een participatietraject uitvoert (of laat uitvoeren) en wat wel en niet werkt.

Inhoud van de cursus

Met de komst van de Omgevingswet krijgen vastgoedprofessionals steeds vaker te maken met participatievraagstukken. Veel gemeenten werken nu al in de geest van de wet en leggen de verantwoordelijkheid voor het doorlopen van een participatietraject bij de vastgoedpartij als initiatiefnemer neer. Dat is positief. Een participatietraject doorlopen kan veel opleveren. Het kan zorgen voor een beter plan en soepele besluitvorming. Het is – als je het zorgvuldig insteekt – vooral ook leuk om te doen.
 
Hoe doe je dit goed als initiatiefnemer? Wat komt er allemaal bij kijken, waar moet je rekening mee houden, wie heeft welke rol en wat zijn de do’s en dont’s als je een participatietraject gaat starten? Dit soort vragen komt aan bod tijdens deze praktijkgerichte 2-daagse cursus Participatie voor vastgoedprofessionals.
 
Deelnemers kunnen casussen die in hun werksituatie spelen voorafgaand aan de cursus indienen. De docenten zullen tijdens de cursus aandacht besteden aan deze vraagstukken. In overleg met de deelnemers zal dit of individueel zijn of klassikaal.

Opzet van de cursus

De NEPROM organiseert deze cursus in samenwerking met De Wijde Blik. Deelnemers leren van professionals die komen spreken én van elkaar. Het programma is afwisselend en energiek. Een combinatie van luisteren en doen. Sprekers die we uitnodigen zijn van hoog niveau en we bieden een combinatie aan van theorie en vooral praktijk.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de wereld van het vastgoed en vanuit zijn of haar functie te maken heeft met participatievraagstukken. Er zijn 20 plaatsen beschikbaar. NEPROM-leden en gemeenten krijgen voorrang bij inschrijving.

Praktische informatie

 • Cursus Participatie voor Vastgoedprofessionals
 • Locatie: Base Camp Utrecht 
 • Data: dinsdag 22 november en dinsdag 13 december 2022
 • Deelname bedrag leden: € 1.050,-
 • Deelname bedrag niet-leden: € 1.350,-
 • De kosten zijn inclusief koffie/thee en lunches.
 • Programma volgt op een later tijdstip

Aanmelden

Heb je interesse in deelname?  Meld je dan aan via de groene knop 'direct inschrijven'. NEPROM leden en deelnemers vanuit overheid hebben voorrang op deze cursus. 

69078103-324b-4b4b-9140-755456d411b8
Downloads
Geen downloads beschikbaar...