Skip Navigation LinksEvents

371e996e-915d-4d53-a8a0-babc9b964ce9
Event
12 mei 2021
Industrieel en circulair bouwen: HAUT
In april en mei organiseert NEPROM online kennissessies over industrieel en circulair bouwen. Laat je inspireren en informeren door koplopers en verkenners uit ons midden over de veranderingen die zij in hun organisatie in gang hebben gezet.
a049425e-2ffc-462e-964d-556612989ae1
We willen als sector sneller, goedkoper en vooral duurzamer woningen bouwen. Een belangrijk deel van de oplossing kunnen we vinden in industrieel en circulair bouwen. Dat betekent echter wel grote veranderingen voor de gehele bouwketen, van toeleverancier tot aan de bewoner. De professionele opdrachtgevers, de leden van de NEPROM, nemen bij die transitie een centrale positie in.
Wat betekent deze omslag voor jou en jouw onderneming als opdrachtgever? Wat moet er in de omgeving anders, bij gemeenten, het Rijk, beleggers, kopers en huurders? Hoe geef jij als opdrachtgever sturing aan dat veranderingsproces? Om grip op de antwoorden te krijgen organiseert de NEPROM een reeks kennissessies, exclusief voor de leden.
Koplopers en verkenners uit ons midden vertellen over de veranderingen die zij in hun organisatie in gang hebben gezet. We delen kennis en ervaring, als ijkpunt voor de eigen ontwikkeling en om te bezien welke collectieve actie geboden is.

12 mei Haut
Gerard Comello (Lingotto) en Nico Barendse en Gerard van Rijk (SWK)
Lingotto is ontwikkelaar van HAUT, een woongebouw met een hoogte van 73 meter, 52 appartementen, commerciële ruimte en parkeerplaatsen. Gebouwd met hout als voornaamste bouwmateriaal met een 'BREEAM Outstanding' duurzaamheidscertificaat. Aannemer is J.P. van Eesteren, die de woningen eind 2021 zal opleveren. De initiatiefnemers hebben veel opnieuw moeten uitvinden; naast de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technieken, binnenklimaat, brandveiligheid en geluid gaat het ook om zaken als financiering, verzekeringen en hypotheekverstrekking. In de aanloop naar de verkoop van de woningen was er vanwege de nieuwe technieken en onbekende risico’s intensief contact met de waarborgende instelling SWK.
SWK bespreekt de belangrijkste risico’s die vanuit de ervaringen in het buitenland en vanuit de verzekeraars worden gezien bij deze nieuwe technieken en de eventuele vertalingen hiervan naar de garantie- en waarborgregeling.

Op woensdag 12 mei van 16.00 - 17.15 uur organiseert NEPROM de online kennissessie over industrieel en circulair bouwen met Gerard Comello (Lingotto) en Nico Barendse en Gerard van Rijk (SWK).

Aanmelden
Meld je aan voor deze online kennissessie door een e-mail te sturen naar Margot Meijerink of via het ledennet door op de groene aanmeldknop te klikken. 

Je kunt je ook aanmelden voor de andere kennissessies in deze reeks over Circulair en Industrieel bouwen:
15 april - Industrieel bouwen met Japan
22 april - HOUTbaar van TBI
29 april - BAM: op weg naar geïndustrialiseerde bouwplaatsen
12 mei - Haut
19 mei - De Woningfabriek van Van Wijnen
994da074-3d43-487c-bab9-cfec67df886f