Skip Navigation LinksEvents

fff5c3ae-af0b-4b6d-9a72-bacc050bf40a
Event
24 juni 2021
Webinar Stadspartners (deel 3)
Op donderdag 24 juni vindt het derde webinar uit de reeks Stadspartners van NEPROM, Aedes en DVS plaats.
dcc1a06f-163d-4d8f-bdef-378994bf5813
Op donderdag 24 juni vindt het derde webinar uit de reeks Stadspartners van NEPROM, Aedes en DVS plaats. De reeks webinars gaat over strategische samenwerking tussen marktpartijen en corporaties, bedoeld om de (ver-) bouw van de stad een push te geven door het stimuleren van samenwerking in grootschalige gebiedsontwikkeling. Dit derde webinar vindt plaats op donderdag 24 juni van 10.00-11.30u en wordt gehost via Zoom (door Aedes).
 
We gaan tijdens het webinar in op de langjarige samenwerking tussen Heijmans en Staedion in Den Haag Zuidwest en de juridische aspecten die daarbij komen kijken. We zoomen in op de casus Samen voor Den Haag Zuidwest, een grote integrale gebiedsontwikkeling van de buurten Dreven, Gaarden en Zichten, waar fors verdicht zal worden.
Willem Krzeszewski (Staedion) en Peter van der Gugten (Heijmans) geven inzicht in de aanpak die zij, samen met de Gemeente Den Haag, kozen en vormgegeven hebben.
Vervolgens verdiepen we ons met Eelkje van de Kuilen (AKD) in het juridisch speelveld. Wat mag van de wet, welke huwelijkse voorwaarden spreek je als partijen met elkaar af, en hoe regel je de governance bijvoorbeeld op een goede manier. Er zal tijdens het webinar ruim de gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.
 
In het eerste webinar van deze reeks gingen BPD, Synchroon en AM samen met de corporaties Havensteder, Mitros en Haag Wonen in op het hoe en waarom van strategische partnerships. In het tweede webinar belichtten Mitros en BPD aan de hand van de businesscase De Utrechtse Mix in Overvecht de afspraken en financiële uitgangspunten om tot strategische samenwerking te komen. 
 
Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via deze link.   
 
2e0f474b-473f-42b7-a82b-ab900deb1008