Skip Navigation LinksEvents

37099269-0648-4ce8-8e1b-62ef313b2b86
Event
19 mei 2021
NEPROM netwerkreis Gent & Kortrijk
Jaarlijks organiseert de NEPROM voor professionals die betrokken zijn bij stads -en gebiedsontwikkeling een studiereis naar een Europese stad. Na Stockholm, Lyon en Helsinki/Tallinn gaat de reis dit jaar naar Gent en Kortrijk.
146c77b9-571f-42d4-84b9-05e04b8d3062
Jaarlijks organiseert de NEPROM voor professionals die betrokken zijn bij stads -en gebiedsontwikkeling een studiereis naar een Europese stad. Na Stockholm, Lyon en Helsinki/Tallinn gaat de reis dit jaar naar Gent en Kortrijk. In 2019 zijn we met bestuurders van G40-steden, vertegenwoordigers van het ministerie van BZK en directies van NEPROM-lidbedrijven ook in Gent geweest. Gezien de vele positieve reacties, interessante lessen en parallellen met stedelijke opgaven in Nederland, organiseren we van woensdag 19 mei t/m vrijdag 21 mei 2021 opnieuw een studiereis naar deze stad. Deelname staat open voor leden en niet-leden van de NEPROM. Juist de mix van deelnemers zorgde de afgelopen jaren voor een boeiend reisgezelschap. 

Lessen uit Gent en Kortrijk tijdens gevarieerd programma
In nauwe samenwerking met de Stad Gent stellen we een leerzaam en inspirerend programma samen. Aan de orde komen thema’s als binnenstedelijke transformatie, werken aan een aantrekkelijke openbare ruimte in de binnenstad, betaalbaarheid van wonen en duurzame mobiliteit. Wandelend en fietsend verkennen we verschillende ontwikkelingen in de stad en bezoeken we transformatiegebieden van o.a. de Oude Dokken. Daarbij ontmoeten we boeiende sprekers en is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met Vlaamse collega-professionals. Zo zijn er bijdragen van de Gentse stadbouwmeester Peter Vanden Abeele over ruimtelijke kwaliteit en Philippe van Wesenbeeck (directeur stedenbouw en ruimtelijke planning) over het structuurplan ‘Ruimte voor Gent’. Naast Gent brengen we een dagdeel een bezoek aan Kortrijk, een stad met een andere maat, waar de afgelopen jaren veel geïnvesteerd is in de openbare ruimte en verbindingen langs de rivier De Leie. De ontwikkelingen langs de Leieboorden nemen we fietsend onder de loep, vergezeld door vertegenwoordigers van de stad Kortrijk en lokale ontwikkelaars. Natuurlijk is er ruimte in het programma om ook met elkaar kennis te maken en in gesprek te gaan.

Verzamelen en reisinformatie
We verzamelen op woensdag 19 mei om 07.30 in Utrecht voor het WTC op het Jaarbeursplein. We reizen van daar per luxe touringcar naar Gent waar we rond 10.00 uur arriveren. Op vrijdag 21 mei zullen we rond 18.00 uur weer in Utrecht terug zijn.                                                                                                                               

Kosten
De kosten van deze studiereis bedragen 1300 euro (vrijgesteld van btw) voor NEPROM-leden en 1500 euro (vrijgesteld van btw) voor niet-leden. Bij de reissom zijn in elk geval de busreis, overnachtingen, transport, maaltijden en excursies inbegrepen. Deelnemers dienen zelf voor een eventuele reis- en annuleringsverzekering zorg te dragen. De factuur voor deze reis wordt separaat verzonden.
 
Aanmelden
Graag ontvangen wij je aanmelding. We verwachten veel belangstelling voor deze reis. Een spoedige reactie stellen we zeer op prijs. Aanmelden kan door in de rechterkolom op de knop 'direct inschrijven' te klikken.
75f2501c-d75b-41ab-b241-db9237ade0fa