Skip Navigation LinksEvents

92cede23-49a1-458e-b8bc-e8bb9428413f
Event
10 maart 2022
Startcongres Lente-akkoord 2.0
Grootschalig circulaire woningbouw: hoe dan? Ga het gesprek aan tijdens het Startcongres 2.0 Circulair Industrieel Bouwen van het Lente-akkoord 2.0 op 10 maart.
b007d528-bb2d-46a7-bba5-843f24c1c9ae


Tijdens het Startcongres op donderdag 10 maart gaan we in gesprek met leden, voorlopers uit de bouwsector en overheden om kansen en uitdagingen te delen. Hoe maken we circulair bouwen haalbaar, opschaalbaar en betaalbaar? Daarnaast formuleren we de eerste acties om vaart in de transitie te houden en grootschalige impact te realiseren. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Nederland gaat voor een volledig circulaire economie in 2050. De eerste mijlpaal – 50% circulair in 2030 – nadert met rasse schreden. Net als andere sectoren gaat de bouw mee in deze ontwikkeling.  Het Lente-akkoord 2.0 Circulair Industrieel Bouwen is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, IVBN, NEPROM en WoningbouwersNL in samenwerking met BZK om deze ontwikkeling praktisch vorm te geven.

In de middag van 10 maart zullen diverse koplopers in de opgave rond circulair industrieel bouwen met elkaar en de aanwezige deelnemers in gesprek gaan. Yvette Watson, winnaar van de ABN duurzame 50 verkiezing, zal de aanwezigen in een inspirerende key note vertellen hoe ze met hun organisatie de omslag kunnen maken naar circulair bouwen: van ambities naar dagelijkse praktijk. Diverse parallelsessies bieden de mogelijkheid om een programma op maat samen te stellen.

Programma
12.00 uur      inloop met netwerklunch
13.00 uur      start programma met dagvoorzitter Wytze Kuijper. Met presentatie over de opzet van het
Lente-akkoord 2.0 door programmaleider Sander Woertman, gevolgd door een Key note presentatie door Yvette Watson, winnaar ABN duurzame 50 en oprichter PHI Factory
14.00 uur      parallelsessies
15.30 uur      parallelsessies
16.40 uur      plenair gesprek: tijd voor actie! 
17.15 uur      afsluiting, gevolgd door borrel

Het volledige programma van de dag wordt komende weken bekendgemaakt. U kunt onder andere bijdragen verwachten over houtbouw, ontwerpen aan seriematige circulaire woningbouw, conceptueel bouwen, MPG, tijdelijk wonen, buyer groups, digitalisering en nog veel meer actuele onderwerpen die bijdragen aan de circulaire woningbouwopgave.

Fysiek of online
We gaan voor een fysieke bijeenkomst in de Mauritskazerne in Ede, maar houden de ontwikkelingen rond corona scherp in de gaten. 
Deelname aan het congres is gratis. In het geval van een fysieke bijeenkomst wordt voorrang verleend aan leden van de brancheverenigingen NEPROM, Bouwend Nederland, Aedes, WoningbouwersNL en IVBN, en aan medewerkers van gemeentes, provincies en de Rijksoverheid. Mochten de maatregelen een fysieke bijeenkomst nog niet toelaten dan zullen we er een online bijeenkomst van maken. 

Aanmelden
De branchepartners Aedes, Bouwend Nederland, IVBN, NEPROM en WoningbouwersNL hopen van harte dat u aanwezig bent en verheugen zich op alle gesprekken die gevoerd zullen worden. U kunt zich via de groene knop 'direct inschrijven' aanmelden voor het startcongres.
 
fc70d962-ea6c-4150-bad6-d6fc7b3505a3